Retro telefoni ponovo u trendu

x   T.

Sve su popularniji stariji modeli mobilnih telefona. Mnogi žele telefon koji ih neće opterećivati i zato biraju uređaj samo za pozive i poruke.

Danas ne možemo da zamislimo kako je nekada izgledao život bez mobilnih telefona. Nakon skoro 20 godina, stari, klasični modeli mobilnih telefona su ponovo aktuelni. Stariji uglavnom kupuju što jednostavnije modele. Neko ih je iz šale nazvao “glupi telefoni”, jer su bez naprednih funkcija.

Zašto volim stare modele telefona?

Mnogo je onih koji su prezasićeni novim tehnologijama i žele ponovo da koriste one klasične telefone zato što im je baterija trajala dugo i do nedelju dana, na primer. Mogao se izbrojati svaki piksel. Njihova kamera nije mogla sve da uslika. Ekran nije bio osetljiv na dodir. Jedan od razloga je i što tada nisu morali da brinu ako im padne na pod da će se polomiti ili oštetiti. Za razliku od pametnih telefona danas, bili su skoro neuništivi, jednostavni za korišćenje i mogli su se smestiti gde god poželite.

Noviji modeli nude veliki izbor zabave i igrica, a setite se, nekada vam je bila dovoljna samo igrica “Zmija” na starom modelu. Zato mnogi žele da pored pametnog telefona imaju još jedan, običan.

***

Stari modeli telefona su najtraženiji u Indiji u Aziji, jer im je to često jedini način komunikacije.

Istorijat

Tehnologija brzio napreduje. Motorola DynaTAC je bio prvi mobilni telefon. U te stare, klasične modele spadaju oni koji su obavljali osnovne funkcije, odnosno pozivanje i slanje SMS poruka. Svi se sa nostalgijom sećaju Nokie 3310 i drugih modela. Vremenom su telefoni postali napredniji i dobijali više funkcija poput video i foto poruka. Telefon se koristio samo kada je bilo neophodno i za osnovne potrebe.

Ko koristi klasične starije modele telefona?

Koriste ih najviše starija populacija koja se ne snalazi najbolje sa novim tehnologijama. Upotrebljavaju ih i nostalgičari i ljubitelji retro dizajna i uređaja. Danas imamo unapređene verzije ranijih telefona poput Nokia verzije modela 3310 ili 5310. Pored standardni i osnovnih funkcija od nekadašnjih modela se razlikuju jer su im ekrani u boji i pružaju mogućnost fotografisanja i muzičke reprodukcije.

Ovi telefoni se koriste i kao rezervna varijanta ako prisustvujete nekom događaju i ne želite da oštetite smartfon koji već imate.

Tehnomedia misli na sve i svakoga i zato vam je obezbedila maksimalan izbor klasičnih modela telefona po minimalnim cenama.


Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *