Aspirator protiv isparenja

x Aspiratori

Za održavanje svežeg vazduha u kuhinji neophodan je aspirator.

Kuhinja je mesto gde se provodi dosta vremena i mnogima je omiljena prostorija. Tokom pripremanja hrane, prženja i kuvanja dolazi do neprijatnih mirisa i mnogih isprenja. Niko ne voli da oseti miris hrane na odeći i u domu. Pravo rešenje problema je aspirator.

Ovaj uređaj prečišćava vazduh i sprečava taloženje masnih naslaga po nameštaju i stvaranje kondenzacije u kuhinji. Samo jednim pritiskom dugmeta ovi aparati lako, jednostavno i skoro nečujno osvežavaju vazduh tokom kuvanja a i nakon toga. Veliki izbor apiratora možete pronaći u Tehnomedia ponudi.

aspirator

U manjim stanovima je aspirator obavezan. Osim što će odeća koju nosite upiti miris isparenja tokom kuvanja hrane i veš koji se suši poprimiće neprijatne mirise tako da je aspirator najbolja pomoć jer ne moraju svi oko vas da znaju šta ste ručali tog dana.

U Tehnomedia ponudi pronaći ćete aspiratotor po svojoj meri: dekorativne, ostrvske, plafonske, podugradne, ugaone, ugradne.

Mnogi ne vole aspiratore jer proizvode buku, ali to nije slučaj sa novim modelima koji imaju bešumne sisteme iz Tehnomedia centra. Važno je da odaberete pravi kapacitet aspiratora. Da bi bio efikasan, aspirator treba 10 puta da promeni i pročisti vazduh u razmaku od jednog sata.

Što se tiče veličine aspiratora, kao osnovno pravilo uzima se da grejna ploča ne treba da bude šira od aspiratora. Na primer, ukoliko je širina grejne ploče 70 cm, preporučljivo je da uzmete aspirator od 90 cm. Mnogi aspiratori imaju i indikatore koji vam signaliziraju kada treba da ih operete.

Da biste postigli maksimalan efekat odstranjivanja mirisa i masnoća, aspirator treba uključiti minut pre početka kuvanja, a preporučljivo je da radi još desetak minuta pošto skuvate jelo. Izbor aspiracione snage, odnosno brzina protoka vazduha uglavnom zavisi od veličine kuhinje i načina kuvanja.

aspirator

Većina aspiratora imaju mogućnost da funkcionišu na dva načina:

ODVOD, gde usisava vazduh (prolazi kroz aluminijumski filter koji zadrzava masnoću ) i izbacuje ga kroz odvodnu cev napolje i postiže pun kapacitet i pruža najveću prednost u uklanjanju neprijatnih mirisa. Drugi način je RECIRKULIRAJUĆI gde usisava vazduh (prolazi kroz aluminijumski filter koji zadrzava masnoću) i zatim prolazi kroz ugljeni filter. On apsorbuje mirise i vraća isti, pročišćen vazduh u prostor i smanjuje kapacitet protoka. Ova vrsta instalacije je mnogo lakša jer nema potrebe za priključivanje na odvod.

U zavisnosti od vrste instalacije  aspirator aktivira različite načine filtriranja vazduha. Na način rada gde je aspirator priključen na odvodno crevo, filter za masnoću kao i što sam naziv kaže, služi da sakuplja masti koje nastaju tokom kuvanja, dok se mirisi ne pročišćavaju  već se ispuštaju napolju zajedno sa vazduhom koji se vuče iz kuhinje. Filter za masti može biti od sintetičkog materijala ili metala i treba ga očistiti (ili zameniti ako se koristi sintetički materijal) u proseku svakog meseca. U režimu recirkulacije aspiratora, filtrira se mast, nastala tokom kuvanja kroz filter za masnoću , dok se mirisi otklanjaju kroz filter za miris. Filter za mirise tradicionalno sastavljen od aktivnog uglja, treba zameniti u proseku svakih 4 do 6 meseci u zavisnosti od upotrebe.

aspirator

Izuzetan kvalitet po najpovoljnijim cenama i najboljim uslovima kupovine i plaćanja očekuje vas u Tehnomedia prodavnicam. Mnogih muka i problema u kuhinji tokom pripremanja, prženja, dinstanja i kuvanja hrane rešiće vas aspirator. Zaboravićete na neprijatne mirise, isparavanje i vlagu, odeća neće neprijatno mirisati a kuhinjski elementi biće čisti i očuvani. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *