Blistajte na ekranu: Saveti za neodoljive video pozive

blog x

Zaboravite na stres oko izgleda na video pozivima! Ove jednostavne trikove za osvetljenje, postavljanje kamere i malo kreativnosti sa pozadinom možete primeniti kako biste izgledali dobro na svakom virtualnom okupljanju.

Bez obzira da li ste glavni na Zoom sastanku ili ste virtuelno sa društvom, evo nekoliko trikova da se fokusirate na druženje, a manje brinete o tome kako izgledate na kameri. Saznajte kako da zablistate u video pozivima.

  • Potrebno je dobro svetlo

Osvetljenje je ključno! Senke na licu mogu pokazati da ste proveli noć budni i da ste umorni, a mrak može sakriti vaše najlepše crte. Okrenite se prema prozoru obasjanom suncem ili postavite svetlo iza svog laptopa, telefona ili tableta.

Pronalaženje odgovarajuće svetlosti je ključno. Senke koje padaju na vaše lice otkrivaju umor, dok mrak može prikriti vaše najlepše crte. Okrenite se prema prozoru obasjanom suncem ili postavite svetlo iza svog laptopa, telefona ili tableta.

Alternativno, malo autoportret svetlo koje možete pričvrstiti za uređaje ili svetlo na stalku koje možete koristiti zajedno sa telefonom, može rešiti sve vaše probleme sa osvetljenjem.

vlogger home with smartphone x
  • Namestite kameru u pravu visinu

Bez obzira da li koristite računar ili telefon, želite da vam kamera bude u ravni sa očima. Ako treba, poređajte gomilu knjiga ispod uređaja ili nabavite neko postolje koje se može podesiti. Nabavite stativ koji možete pričvrstiti na razne površine ako uglavnom za pozive i konferencije koristite telefon.

Da biste bili u fokusu tokom video poziva, preporučuje se izbor prostora bez gužve u pozadini. Pre samog poziva, aktivirajte kameru kako biste pregledali kadar i prilagodili postavke za optimalno kadriranje. U aplikaciji Zoom, imate mogućnost potpune promene pozadine. Na računaru, posetite Zoom pretraživače, zatim odaberite “Upravljanje sobama – Zoom soba”. Kliknite na “Uredi za sobu” i zatim na kartici “Podešavanje sobe”. Pored opcije “Pozadinske slike za Zoom sobe”, kliknite “Otpremi novu sliku” i otvorite željenu sliku.

Ako koristite mobilni uređaj za Zoom, tokom video poziva odaberite opciju “Još”, zatim “Virtuelna pozadina”. Odaberite jednu od dostupnih pozadina ili dodirnite ikonu plus kako biste dodali vlastitu. Slične opcije prilagođavanja pozadine dostupne su i na platformama poput Microsoft Teams i Google Meet, dodajući dodatnu notu personalizacije vašim video pozivima.

  • Pozadina koja ne odvlači pažnju

Izbegavajte pretrpanu pozadinu. Potrebno je da fokus bude na vama. Pre poziva uključite kameru ako biste videli šta se snima i sve prilagodite sebi kako biste se uverili da je vaše kadriranje kako treba. Pozadinu možete promeniti u Zoom-u. Možete napraviti svoju ili izabrati na društvenim mrežama.

  • Budite prirodni

Nema potrebe da se previše trudite. Samo malo odmaknite lice od kamere, držite bradu gore, i eto vam zategnutijeg izgleda. Čak i ako niste ljubitelj šminke, razmislite o laganoj nijansi za kožu za dodatni blistav izgled.

  • Filtrirajte stvarnost

Ako platforma podržava filtere, iskoristite ih! Na Zoom-u možete uključiti opciju “Touch Up My Appearance” i dodati malo efekta mekanog fokusa.

Nakon što se odlučite za određenu opciju, ona će automatski ostati aktivirana za sve buduće pozive. Na računaru, pristupite postavkama klikom na opciju Postavke -Video – Video postavke. Tu ćete pronaći “Touch Up My Appearance” (Moj dodir) pod sekcijom “My Video” (Moj video).

Ako koristite mobilnu aplikaciju, idite do opcije Postavke – Sastanci – Dodirni moj izgled. Na FaceTimea možete jednostavno dodirnuti ikonu filtra tokom poziva kako bi eksperimentisali s različitim efektima. Ovaj pristup omogućava prilagodljivost vašeg izgleda na svim uređajima, čineći video pozive još zanimljivijim.

Sa ovim trikovima, svaki video poziv će postati pravo malo čudo. Opušteni ste, a opet blistate!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *