Bosch usisivač idelan pomoćnik u čišćenju

x Blog

Ako tražite snažan i moćan usisivač, Bosch BGL35MOV14 je odličan izbor.

Neko voli da usisava, neko ne, ali ono što je sigurno je da bez usisivača ne možemo. On je najbolje oružje u borbi protiv prašine i prljavštine. Izaberite Bosch BOSCH BGL35MOV14 i uživajte u zagarantovanom kvalitetu.

Ovaj klasičan usisivač sa kesom za prašinu čisti temeljno, štedi energiju i radi pouzdano na svim tipovima poda. Nije bučan, veoma je fleksibilan i jednostavan za korišćenje.

Usisivač BOSCH BGL35MOV14 je visokog kvaliteta izrade. Odličan izbor ćete napraviti ako se odlučite za ovaj model. Moćni motor od 2 200 W pruža prvoklasne rezultate u čišćenju. Imaćete konstantno visoke rezultate sa Bosch tehnologijom motora proizvedenim u Nemačkoj. Jednostavan je za korišćenje zahvaljujući idealnom dizajnu i lako je pokretljiv tako da možete očistiti svaki kutak u domu. To mu omogućava priključak za cev sa zglobom koji rotira 360 ° i velikim točkovima. Ovaj usisivač ne samo što je kvalitetno izrađen već je i veoma izdržljiv, jer mu je crevo obloženo tekstilom i otporno je na habanje. Neće pući ili se oštetiti. Idealan je za one koji muku muče sa alergijom. Poseduje HEPA higijenski filter koji može da se pere. Verovali ili ne, čistiji od vazduha u prostoriji je njegov izduvni vazduh. Usisivač je sa filter kesom zapremine 4 l. Filter vrećica MegaFilt SuperTEX je sa higijenskim zatvaranjem sa prikazom popunjenosti filter kese. Uz ovaj model dobijate set filter kesa za usisivač i filtera za izduvni vazduh.

image

Namotavanje kabla je automatsko, a radijus čišćenja je 10 m. Naravno sve ćete lakše očistiti pomoću dodataka poput: četke za tepihe i tvrde podove i nastavka za čišćenje uglova.

Karakteriše ga elektronska kontrola snage usisavanja pokretni regulator, sistem lakog praćenja, neverovatno veliki, meki točkići za zaštitu tvrdih podova, ergonomska ručica. Cev možete podesiti na individualnu visinu. Na točkićima se nalazi preklopna četka, nastavak za proreze i za tapacirani nameštaj.

Ovaj klasičan i savršen usisivač koji je tih, lak za manipulaciju i pogodan za osobe sa alergijama po neverovatno povoljnoj ceni potražite u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Zanimljiva istorija…

Prvi usisivači nastali su u 19. veku. Radili si na ručni pogon. Ovom napravom su morale da rukuju dve osobe, jer je jedna morala da pomera cev po podu, a druga da upravlja. Prvi pronalazač usisivača bio je Hubert But, graditelj mostova i velikih točkova u zabavnim parkovima. Sasvim slučajno je rešio problem filtriranja prašine iz vazduha. Taj prvi aparat je napravljen na principu izduvavanja prašine a bio je namenjen železničkim vagonima. Kako je kasnije opisano u nekim spisima, jednom prilikom je legao na pod sa maramicom na ustima i snažno usisivao vazduh. Na maramici se nahvatala prašina i to je bila smernica koja ga je navela da napravi platneni filter. Taj prvi usisivač je bio velikih dimenzija, previše bučan, vukao ga je konj i stajao je na ulici, a prašinu iz kuće je usisavao kroz 26 metara dugačko crevo.

Prvi električni usisivač je napravio 1907. godine Džejms Spangler, čuvar u jednoj robnoj kući u američkoj državi Ohajo. Bio je astmatičar i zato je odlučio da napravi svoju verziju. iskoristio je stari motor od fena, zakačio ga na kutiju od sapuna i u nju je zabio dršku od metle. Koristio je jastučnicu za skupljanje prašine kao filter. taj model je kasnije unapredio koristeći filter vrećicu i nastavke za čišćenje. Naredne godine 1908. je patentirao izum i osnovao Electric Suction Sweeper Company. Prodaja je bila odlična , jer su davali usisivač na desetodnevnu besplatnu probu, tako da je u to vreme skoro svaka kuća kupila usisivač.

Ocenite ovaj članak!

2 Responses

  1. cabbbddfefccabc?s=&#;d=mm&#;r=g Dragana Milinković says:

    Bosch bgl35mov14 u kojoj radnji može da se pogleda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *