Brzi popsi

blog pops

Omiljeni slatkiš kod dece su popsi, jer su u obliku lolipopa na štapiću. Glavni sastojak je ljubav.

Ovi razdragani i nesvakidašnji kolačići se jednostavno i brzo prave u formi lizalice. Univerzalni recept za ovaj slatkiš ustvari ne postoji. Koristite piškote i keks koji god nađete, a čvrstu strukturu ćete dobiti kada ga izmrvite i sjedine sa margarinom ili šlagom, na primer. Što se dekoracije tiče, pustite mašti na volju.

Predlažemo vam da napravite brzi čokoladni pops.

Sastojci:

350 grama keksa po izboru ( plazma, običan keks, oreo, noblice ili neki drugi s punjenjem i 100 grama krem – sira.

Sastojci za dekoraciju:

400 grama bele ili crne čokolade za kuvanje, ulje, boja za hranu, mrvice za dekoraciju, rendana čokolada, mleveni badem ili orah po želji.

Priprema:

Izgnječite keks u kesi ili sameljite štapnim mikserom na sitno. Pomešajte sa sirom i sjedinite pa od te smese možete na primer na dasci da oblikujte kuglice. Ostavite kuglice u zamrzivaču dvadesetak minuta da odstoje.

Glazuru za dekorisanje napravićete tako što ćete s malo ulja otopiti čokoladu u mikrotalasnoj ili šporetu, na ugradnoj ploči. U kuglicu prvo uvičete štapić ili slamčicu koju ćete prethodno umočiti u čokoladu, koja je u ovom slučaju kao neka vrsta lepka koja će pričvrstiti kuglicu. Nakon toga, jednu po jednu umočite u rastopljenu čokoadu i pospite mrvicama, mlevenim bademima, orasima i po želji. I jedan mali trik. Kako bi se dekoracija stegla i učvrstila za čokoladu potrebno je da štapiće stavite da stoje u stiropor ili sud koji je napunjen pirinčem.

Prijatno!!!

Zanimljivost…

Zemlja porekla ovog slatkiša je Amerika. Cake-Pops svetu je otkrila američka blogerka Endži Dadli na blogu “Bakerella“. Ova poslastica je najpopularnija bila između 2009. i 2011, kada je knjiga “Cake Pop” ove autorke dospela na listu bestselera New York Times-a. Od tada vrtoglavo počinje da raste potražnja za ovim slatkišem i cake-pops su mogli da se nađu u svim poslastičarnicama i pekarama.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *