Čemu služi antena na dasci za peglanje?

x   T.

Dasku za peglanje ima svaki dom. Sve izgledaju slično. Neke imaju i antene. Da li ste se možda pitali, čemu služe?

Daske za peglanje su korisne i one će vam pomoći da lepo ispeglate veš. Ravna ploča na kojoj se odvija peglanje je prekrivena mekim i nelepljivim platnom. Poseduju sklopiv mehanizam zahvaljujući kome možete da je odložite gde želite i neće zauzeti puno prostora. Napredniji modeli mogu biti opremljeni i policama za posteljinu, nogama u obliku stepenica i slično. Ono što najviše zbunjuje je antena kod daske za peglanje.

LEIFHEIT DASKA ZA PEGLANJE AIRBOARD EXPRES MAXX 130 x 45

Funkcija antene na dasci za peglanje

Daska za peglanje sa antenom je potrebna onima koji žele da kontrolišu kretanje žice tokom peglanja.Ta antena na dasci je ustvari držač kablovske žice pegle koja je priključena na električnu mrežu. U delu postolja gde se stavlja vreli električni aparat tokom peglanja nalazi se ovaj držač. Zahvaljujući držaču tokom peglanja ne postoji mogućnost da vrela pegla pređe peko kabla. Žice ispod tkanine ili plastične površine kabla mogu oštetiti visoke temperature. Vek trajanja pegle može biti smanjen ako se njenoj vrućoj površini povremeno izlaže kabl. Sam proces peglanja olakšava držač kabla. Tokom peglanja, fiksni kabl se može zalepiti za tkaninu, da napravi nabore ili ako su osetljive tkanine pokidati ih za žicu. Uprkos čvrstoj vezi između samog gvožđa i žice, nepravilno korišćenje može da duž korena pocepa žice. Sa ovakvim daskama za peglanje ne postoji mogućnost da se sapletete o sajlu tokom peglanja zahvaljujući držaču kabla. Držač povlači žicu u stranu.

Korišćenje antene na dasci za peglanje

Antena se nalazi na suprotnoj strani daske od vas. Zasun je ravna žica koja se od vrha prema dnu pretvara u spiralu, a pričvršćena je za gvozdeno postolje. Na vrh držača nalazi se stezaljka za žice. Od nerđajućeg i čvrstog materijala je napravljena antena. Taj materijal ima sposobnost da dobije zakrivljene oblike koji su ojačani spiralnom bazom. Pre početka peglanja potrebno je u držač staviti kabl. Samim tim imaćete bezbedno i kvalitetno peglanje. Potrebno je žica bude olabavljena, ali ne previše i nećete imati potrebu da stalno vučete kabl. Znajte da je dovoljno elastična i fleksibilna stezaljka kabla.

Peglanje posteljine, peškira, veša i odevnih predmeta ćete sa ovakvom daskom obavljati sa lakoćom. O daskama za peglanje smo već pisali ovde.

Potražite model po svojoj meri u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *