“Dođi da slušamo ploče”

Gramofon ploce

Slušanje ploča je bila omiljena zabava u prošlom veku. Na sreću pojedinaca, ponovo je u modi slušanje muzike na gramofonu, kao nekada. 

“Dođi kod mene da slušamo ploče” nije samo čuvena replika iz nekog starog filma, već se ta rečenica nekada mogla svakodnevno čuti na ulici. Na sedeljkama se rodilo mnogo ljubavi uz slušanje vinila- tako su se nekada momci udvarali devojkama.

Za gramofonske ploče, kasete i diskove danas mlađe generacije retko znaju, jer živimo u vremenu u kojem nas je preplavila muzika na internetu – sve je digitalizovano. Ipak, ima i onih koji zvuk gramofonskih ploča najviše vole i Tehnomedia centar im nudi odličan izbor gramofona.

Nema lepšeg zvuka nego kada se čuje pucketanje ploče na gramofonu, kažu ljubitelji ploča. Kada igla dotakne ploču stvara se magija za koju oni koji su rođeni u digitalno doba ne znaju, već su samo slušali od svojih starih. Sada će moći u to i da se uvere, jer od pre par godina njihova popularnost se vratila.

Pravi ljubitelji muzike, nisu se u potpunosti odrekli vinila, a gramofoni nikada nisu potpuno nestali sa tržišta. Za njih je, kažu, na pločama ostala duša.

“Prodaja ploča svake godine raste u svetu, a diskografske kuće i u regionu sve više objavljuju ploče. U Sloveniji i Hrvatskoj je poslednjih godina objavljeno na desetine izdanja novih bendova i to na vinilu “, kaže rok kritičar Branislav Lokner.

x Gramofon

Tehnomedia u ponudi ima kvalitetne gramofone, prelepog retro dizajna. Slušajući ploče na ovaj način osetićete toplinu boje zvuka. Sve se vraća, tako da sada možete ponovo osetiti čar tehnologije stare 150 godina. Muziku možete slušati stavljanjem ploče na gramofon i spuštanjem igle na ploču. Slušanjem ploče osetićete mehur zvuka. Zvuk je prijatniji za uvo, ne umori vas, ton je prirodniji i bliži zvuku koncertu. Gramofon i ploča ponovo postaju statusni simbol.

Pedrasuda je mišljenje da slušanje muzike sa ploče podrazumeva i pucketajući zvuk, jer dobro održavana ploča i dobar gramofon to potpuno eliminišu i zvuk može biti savršeno čist. Iako čak ponekad i to pucketanje može imati svoj šmek, tvrde vrsni poznavaoci ovih uređaja.

Novi gramofoni, koje možete pogledati i kupiti u Tehnomedia prodavnicama, pored toga što svojim interesantnim izgledom oplemenjuju životni prostor, pružaju nezaboravan kvalitet zvuka. Možete birati između: CAMRY, DENVER, PIONEER, ROADSTAR, SONY.

Poslednjih godina su gramofoni veoma popularni, baš zato što su analogni. Analogno znači da će muzika biti snimljena i preslušavana na ne – digitalnim uređajma. Zagovornici ove ideje kažu da je poenta u tome da potrošači traže stvari koje će im život učiniti lepšim i malo sporijim.

Posetite Tehnomedia centar. Imamo ODLIČAN IZBOR. Očekujemo vas.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *