Facebook pametni sat

x   T.

Facebook planira da napravi prvi pametni sat koji će se pojaviti na leto 2022. godine.

Zašto će biti poseban i drugačiji?

Imaće 2 kamere. Prema najavama moći će da se odvoji od narukvice i da se sasvim nesmetano snimaju video klipovi ili prave fotografije. Ovaj materijal će nakon toga moći jednostavno da se prosleđuje i deli putem Instagrama i Facebookovih aplikacija.

Kamera

Na prednjoj strani sata kamera je namenjena za video pozive. Za snimanje kada se odvoji od kućišta koristiće se zadnja kamera sa autofokusiranjem 1.080p. Kućište je napravljenood nerđajućeg čelika. Razni dodaci za spajanje kamere na različite stvari kao na primer na rancu je želja Facebook-a.

Ideja

Koristiti pametni sat poput pametnog mobilnog telefona i proizvesti više uređaja koji zaobilaze Google i Apple kao dve dominantne platforme za telefone koje kontrolišu mogućnosti Facebook-a da dođe do korisnika, je ideja vodilja cele priče.

Kao zaštitinik privatnosti koji orgraničava različite vrste podataka Apple se odavno jasno pozicionirao. Nsuprot tome Facebook ih prikuplja.

Pisanje medija

Prema pisanju portala The Verge, Facebook već godinama pokušava da se probije u svet hardvera. Imaju više od 6.000 zaposlenih koji rade na različitim projektima za AR i VR, a Bloomberg navodi i da imaju nekoliko eksperimentalnih inicijativa u sklopu odseka Facebook Reality Labs.

Mogućnosti

Biće to ujedno i fitnes uređaj sa monitorom pulsa. Sat će moći da prati rada srca i nudi LTE vezu. Facebook radi sa najboljim bežičnim operaterima u SAD-u na podršci LTE povezivanja u satu, što znači da neće morati da se upari sa telefonom da bi radio i prodavao ga u svojim prodavnicama, rekli su ljudi koji su upoznati sa tim, a piše The Verge. Verovatno će koristiti prilagođenu android verziju kao i prateća aplikacija za telefone. Planiraju se i kasnije verzije koje će ponuditi komunikaciju sa drugim proizvodima poput naočara za proširenu stvarnost.

Cena prvog Facebook smart watch-a biće oko 400 dolara imoći će da se kupi u crnoj, zlatnoj i beloj boji.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *