Fantastični novi Apple uređaji

x  T.

Poručite pre svih novi Apple uređaj. U prodaji od 23. odnosno 30. septembra.

Apple ponuda novih uređaja:

Mobilni telefoni:

iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

iphone uskoro x a
 • Sofisticiranog izgleda iPhone 14 sve ostavlja bez daha. Poseduje izdržljiv okvir i produženi životni vek baterije i do 26 sati u svakoj situaciji.

Pokreće ga A15 Bionic čip sa 5-jezgarnim GPU-om. Ima podršku za detekciju pada, kao i na Apple Watch-u. Ažurirani unutrašnji dizajn je za bolje termalne performanse i Super Retina XDR ekrane sa OLED tehnologijom koja podržava 1200 nita najveće HDR osvetljenosti. Poseduje novu glavnu kameru sa većim pikselima i većim senzorom od 12 MP. Tu su i novi Photogenic Engine koji koristi hardver i softver za poboljšanje performansi pri slabom i srednjem osvetljenju za sve kamere: do 2x na Ultra Wide kameri, 2x na TrueDepth kameri i 2,5k na novoj glavnoj kameri.

iphone pro uskoro x a
 • Apple nudi samo najbolje tako da će vas oduševiti i novi iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Mogu se pohvaliti brojnim mogućnostima i karakteristikama. Navešćemo samo neke. Dugotrajna baterija, kod iPhone 14 Pro trajaće do 23 sata, a kod iPhone 14 Pro Max modela do 29 sati. Okvir telefona je neverovatno izdržljiv sa keramičkim štitom snažniji i čvršći od bilo kog stakla na pametnom telefonu. Imate mogućnost ako vam je potrebno i na satelitski poziv u pomoć.

Najveća promena kod ovih modela je „Dinamičko ostrvo“ novi izrez (notch) u obliku pilule koji se pojavljuje umesto ureza pored Always-On ekrana na vrhu ekrana. Da biste pronašli više opcija i kontrola samo dodirnete i zadržite novi izrez.

„Dinamičko ostrvo” omogućava nove načine interakcije sa iPhone-om, sa dizajnom koji spaja liniju između hardvera i softvera, prilagođavajući se u realnom vremenu da bi prikazao važna upozorenja, obaveštenja i aktivnosti“, navode iz Apple.

Tehnologija ekrana je unapređena. Tanji su okviri, a maksimalna spoljašnja osvetljenost je od 2000 nita uz HDR osvetljenost od 1600 nita. Veće ažuriranje ekrana je novi Always-On Display. Novi displej je omogućen zahvaljujući ažuriranom ProMotion ekranu koji sada može da se osvežava na samo 1Hz, dok i dalje dostiže do 120Hz. Radi poboljšanja performansi i efikasnosti, iPhone 14 Pro pokreće novi A16 čip, koji je izgrađen na unapređenom 4nm procesu. Appleova tehnologija čipova nastavlja da bude ispred konkurencije.

Tehnologija kamera je besprekorna. Oduševiće vas kvalitet i rezolucija kropovanih fotografija, dok je senzor kamere čak 65% veći nego kod modela iPhone 13 Pro. Glavna kamera je ažurirana na sočivo od 48 MP sa senzorom od četiri piksela i otvorom blende f/1,78. Pri slabom osvetljenju dobićete savršene slike, a moći ćete i da smanjite veličinu forografije, jer ovaj senzor sa 4 piksela prilagođava se fotografiji koja se snima tako što kombinuje svaka 4 piksela u jedan. Ovaj senzor sa 4 piksela pruža 2x Telephoto opciju koja koristi srednjih 12 megapiksela senzora za fotografije pune rezolucije i 4K video zapise bez digitalnog zuma. Profesionalci mogu da snimaju punu rezoluciju od 48 MP koristeći ProRAW funkciju. Takođe za poboljšanje performansi pri slabom i srednjem osvetljenju modeli iPhone 14 Pro koriste Photogenic Engine.

Pametni sat:

Apple Watch Ultra, Apple Watch SE, Apple Watch S8

image
 • Ako želite novi, bolji, jači, svestraniji i otporniji pametni sat, neka vaš izbor bude Apple Watch Ultra. Ima robusno kućište od 49 mm napravljeno od titanijuma koje je izdržljivije nego ranije, bateriju koja traje do 36 sati, precizni dvofrekventni GPS, 3 specijalizovane narukvice napravljene za avantustiste i sportiste. Univerzalnu veličinu narukvice ima Ocean Band model, a različite veličine narukvica modeli Alpine Loop i Trail Loop.

Novo dugme je smešteno na levoj strani i namenjeno je širokom spektru stvari i radnji, poput otvaranje aplikacije, pokretanje prečice, početak vežbanja. Maksimalna osvetljenost ekrana od 2 000 nita pokazuje da je 2 puta svetliji od bilo kog drugog modela Apple pametnog sata. Kvalitet zvuka je savršen zahvaljujući ugradnji 3 mikrofona i naprednom algoritmu za smanjenje buke vetra. Ekstremnim sportovima su namenjene mnoge funkcije. Sa dvofrekventnim GPS koji integriše nove algoritme dobijate najtačniji GPS ikada u odnosu na druge Apple modele. Sa novim meračem dubine i aplikacijom Depth biće vam prikazano vreme, temperatura vode, trenutna dubina, trajanje pod vodom kao i dostignuta maksimalna dubina.

image
 • Sa novim Watch Series 8 bićete i više nego oduševljeni. Lepog su dizajna. Po obodima je zakrivljen Always-on Retina displej. Izrađeni su u 2 veličine 41 mm i 45 mm. Otporan je na prašinu, vodu i udarce. Savršeno će kontrolisati vaše zdravlje, jer su unapređeni senzori za praćenje vašeg zdravlja i u svakom trenutku imaćete pravu informaciju.

Najveća promena je dodavanje 2 nova temperaturna senzora. Jedan se nalazi blizu vaše kože, na poleđini sata, a drugi ispod ekrana. Oslanjaju se na noćnu temperaturu zgloba koji je dobar pokazatelj ukupne telesne temperature. Na taj način uzorkuje temperaturu zgloba tokom spavanja svakih 5 sekundi i meri promene. Prave zdravstvene informacije pružiće i ženama. Mogu da dobiju informaciju o ciklusu, procenu ovulacije u aplikaciji Health. Ovi modeli imaju i novu funkciju za detektovanje pada pomoću naprednog algoritma fuzije senzora i novog, moćnijeg žiroskopa i akcelerometra. Otkrivaju kada ste bili u automobilskoj nesreći i pozvaće hitne službe ako i nakon odbrojavanja od 10 sekundi korisnik ne reaguje. Službama hitne pomoći šalju lokaciju uređaja korisnika.

AirPods Pro

image
 • Sa AirPods Pro doživećete neverovatno bogato audio iskustvo. Funkcija aktivnog poništavanja buke je unapređena, a spoljašnja buka još više redukovana. Lepog su dizajna, izuzetnog kvaliteta.

Ove slušalice vam pružaju veći komfor i udobnost, kao i bolji kvalitet zvuka i intenzivno uživanje u slušanju. Obliku uva je prilagođen unutrašnji deo slušalica a otvori pomažu izjednačavanju pritiska. Slušalicama možete upravljati i dok vežbate, trčite ili hodate. Samo duže pritisnite donji kraj slušalice i tako upravljajte zvukom i prelazite iz aktivnog poništavanja buke u režim transparentnost. Slušalice su otporne na tragove vode i vlage. Kada je vetrovito biće poboljšana jasnoća poziva sa proširenim mrežnim portom za mikrofon. Zvuk je savršen i prilagodljiv zahvaljujući tome što prostorni zvuk dinamički prati pokrete glave. Mogu se povezati sa Apple uređajima: telefonom, pametnim satom, a zvuk će se istog trenutka sinhronizovati i premestiti ako se prebacite na MacBook ili iPad. Slušalice možete bežično napuniti i uz privremene dopune u kućištu uživati i do 24 sata slušanja.

Zašto da kupim Apple uređaj?

 • Zato što su moćni, savršeni, kvalitetni, intuitivni, opremljeni vrhunskim aplikacijama…
 • Zato što svi uređaji besprekorno međusobno sarađuju. Sve radi jednostavno i besprekorno zato što Apple proizvodi i hardver i softver. Uživaćeš u onome što napraviš u Mac-u, ako koristiš iPhone. Na Mac-u primaj i upućuj iPhone pozive. Možeš početi na jednom Apple uređaju da pišeš dokument, e-mail, ili da surfuješ i da na drugom uređaju nastaviš.
 • Muziku, fotografije i druge datoteke koje su sinhronizovane i ažurirane na iOS i Mac uređajima čuva iCloud.

Poručite pre svih svoj novi Apple uređaj.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *