Fiksni telefoni ne idu u zaborav

x Fiksni telefon

Nekada dok nisu postojali mobilni telefoni na svaki zvuk zvonjave fiksnog telefona trčali biste da se javite da slučajno ne propustite poziv s druge strane.

Telefon je jedan od najvažnijih izuma. Bez telefona ne možete, a navikli ste da vam stoji na određenom mestu u kući. Zahvaljujući dobrom fiksnom telefonu možete da se čujete sa prijateljima ili rođacima. U Tehnomedia prodavnicama imate kvalitetne i lepo dizajnirane telefone. Jednim biranjem i otkucajem broja možete pozvati koga želite jer su ovi telefoni sa različitim funkcijama, sa skladištenjem i brzim biranjem. Mnogi imaju dilemu da li da izaberu žični ili bežični telefon. Sa žičnim telefonima ne morate da brinute da li će se baterije isprazniti. Pre nego što kupite telefon razmislite da li želite onaj koji će raditi bilo gde u vašem domu, pa čak i ako ste u dvorištu ili napolju. Onda se odlučite za prenosne, bežične a u Tehnomedia prodavnicama možete birati između proizvođača: Gigaset, Panasonic, Siemens.

image

Prednosti fiksnih telefona su na primer stabilna i kvalitetna veza, jednostavno korišćenje jer ne morate da poznajete nikakve aplikacije na primer. Mnogi ih se ne odriču tako lako.

Njihova baterija se mora puniti, a otprilike može se razgovarati između 10 i 18 sati kada se napuni. Skoro svi bežični telefoni imaju funkciju identifikaciju pozivalaca, a možete izabrati želite li dve ili više linija i tastera za čekanje. Bežični telefoni, kao i mobilni, imaju mnogo praktičnih funkcija. Ekran i tasteri su osvijetljeni, možete podesiti glasnoću i ton, ekran prikazuje datum i vreme i propuštene pozive, ali oni takođe imaju i opciju razgovora putem zvučnika, što znači da ga tokom razgovora ne morate držati u ruci, nego možete raditi bilo šta drugo. Ovi telefoni  imaju mogućnost da memorišu oko stotinak telefonskih brojeva, a zvuk koji poseduju će vam pomoći da pronađete gde ste ostavili slušalicu  ili vas upozoriti da se baterija ispraznila.

image

Istorija…

Fiksni telefoni polako postaju muzejski primerci. Alexander Bell je 7. marta patentirao telefon i tako postao jedna od najpoznatijih osoba u istoriji. Napredak telefonije bio je veoma brz, a bez telefona komunikacija je postala nezamisliva. Prvi telefonski razgovor u Srbiji vođen je 1883.godine. Naime, sedam godina posle otkrića Aleksandra Grahama Bela, prvi telefon u Srbiji zazvonio je 14. marta 1883. godine u Beogradu, zahvaljujući upornosti Pante Mihajlovića, svojevremeno šefa “Simensove” njujorške filijale i prijatelja Mihajla Pupina. Prvo “alo” čulo se iznad kafane “Tri lista duvana”, gde su se nalazile prostorije ministra vojske Teše Nikolića. Maja 1887. proradila je prva centrala, a prvi pretplatnik bio je novinar Ljuba Bojović. Statistika  pokazuje da je za poslednjih 10 godina u Srbiji više od milion korisnika fiksne telefonije manje. Uprkos tome, najveći broj operatera i dalje nudi pakete koji korisnicima fiksnih telefona nude dodatak interneta i televizije.

image

Posetite TEHNOMEDIU, jer imamo ODLIČAN IZBOR. Naša vrata su vam uvek širom otvorena. Očekujemo vas. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *