Za topla jutra i večeri

radjatori

Za prohladna jutra i večeri grejalice i uljani radijatori su dobar izbor.

Žurite na posao ili u školu i hladno vam je. Želite da se malo ugrejete? Prostoriju ćete jednostavno i brzo zagrejati a i uštedeti električnu energiju pomoću uljanih radijatora i grejalica (kaloriferi, konvektorske, panelne, zidne). Uz ova toplotna tela će vam uvek biti toplo. U Tehnomedia prodavnicama imamo odličan izbor. Ponuda je bogata i zato izaberite model koji vam najviše odgovara.

radijator

Većina uljanih radijatora poseduje precizne i pouzdane električne termostate, kao i zaštitu protiv pregrevanja koja obezbeđuje veću sigurnost. Razlikuje ih vrsta i snaga, odnosno površina koju mogu zagrejati i naravno brend koji stoji iza različitih modela. Uljani radijatori ne zauzimaju puno prostora i imaju točkiće, pa možete lako da ih premeštate sa jednog na drugo mesto. Brzo se zagrevaju što je njihov veliki plus tokom hladnih dana. Najvažnija karakteristika koja razlikuje uljane radijatore je broj rebara. Što više rebara veća je i površina koja emituje toplotu, a samim tim i brže zagrevanje. Neki od modela imaju i ventilator. Rukovanje je jednostavno. Temperatura se reguliše okretanjem točkića na samom radijatoru. Njihova glavna prednost je što se toplota emituje i nakon njegovog isključivanja, za razliku od na primer grejalica, koje greju samo dok su uključene. Izgledaju lepo i elegantno tako da se zahvaljujući dizajnu uklapaju u svaki enterijer.

image

Uštedećete struju ukoliko prostoriju dogrevate uljanim radijatorom jer oni majmanje troše u odnosu na druge uređaje koji služe za dogrevanje. Oni duže zrače toplotom jer struja koju koriste zagrevaju ulje kojim su ispunjena rebra radijatora, a pošto se ulje sporo hladi radijatori duže greju. Termostat koji je u sklopu uljanih radijatora vi podešavate, radijator se zagreva odnosno crpi električnu energiju a kada dostigne vrednost na termostatu koju ste mu zadali isključi se i emituje toplotu. U zavisnosti od podešavanja termostata, radijatori rade određeno vreme pa će se onda ugasiti na isto toliko vremena kada greju prostoriju i onda se ponovo uključuju i zagrevaju ulje. 

Na primer, ako vam je radijator podešen na 800 do 1200 W, radiće desetak minuta, zatim će se isključuje i emitovati toplotu desetak minuta i tako u krug dok ga u potpunosti ne isključite. 

Ne savetuje se da radijator držite ispod prozora kao i da se ne pokrivaju.

Način rada uljanih radijatora

Zbog imena mnogi misle da se toplota dobija sagorevanje ulja. To nije tačno. Toplota se stvara pomoću električne energije. Grejni element na dnu grejača zagreva ulje, koje konvekcijom teče oko šupljina grejača. Ulje ima relativno visok specifični toplotni kapacitet i visoku tačku ključanja i efikasniji je prenos toplotne energije. Jednom zagrejani zidovi radijatora distribuiraju toplotu u sobu metodom kondukcionog grejanja. Na taj način toplota se zadržava jedan određeni vremenski period i nećete morati ponovo da ga uključite.

grejalica

Grejalice su takođe dobar izbor ako želite da se ugrejete u hladnim jutarnjim ili večernjim satima. Grejalice zahvaljujući ventilatorima omogućavaju strujanje vazduha kroz prostoriju. Tehnomedia vam nudi one odlične izrade .

Razlika između uljanih radijatora i klasičnih grejalica

Zahvaljujući termostatu koji se podešava uljani radijatori manje koriste struju a troši se jedino dok se ne postigne određena zadata temperatura. Nakon toga se isključi i emituje toplotu a tako se štedi potrošnja. Cirkulacija vazduha se ubrzava a toplota se brže i ravnomernije prenosi kroz prostorjiu kod modela koji poseduju ventilator. U prostoriji se ne smanjuje vlažnost vazduha i nivo kiseonika tako da je ovo i zdrav način grejanja.

Uljani radijatori i grejalice brzo se zagreju i ugreju prostoriju, a u TEHNOMEDIA CENTRU  je ODLIČAN IZBOR. Ova grejna tela su po pristupačnim cenama. Načini plaćanja za ONLINE poručivanje: uplatnicom, karticom prilikom kreiranja online porudžbine, gotovinom prilikom isporuke robe. Besplatna isporuka za ONLINE porudžbine važi za kupovine veće od 2.500 dinara

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *