Friteza za ukusne obroke

x Friteza

Uvek ste se pitali kako pripremiti hranu kao iz restorana? Tajna je u fritezi, a za par minuta sve će biti gotovo.

Pomfrit koji svi vole, obična ili pohovana piletina, riba, uštipci ili krofne biće najukusniji ako ih pripremite u fritezi.

Spremanje ručka zna ponekad da bude velika muka i da oduzme puno vremena. Dodatno vas iznervira činjenica da nakon pripreme morate da čistite, ribate i brišete. To se naročito odnosi na prženje krompira, jer ulje isprska šporet, ispečete se i ne možete više da podnesete neprijatan miris i poneki zagoreli krompir. Kada na kraju pripremite obrok od tolikog posla vam i nije do jela. Zato je friteza spas i prava čarobnica u vašoj kuhinji.  Za nekoliko minuta ispeče vašu hranu, bez groznih mirisa i neprijatnog prskanja na sve strane.

Friteza će lako naći mesto u vašoj kuhinji, sa njom se lako rukuje, održava i čisti. U Tehnomedia prodavnicama imamo odličan izbor.

Prednost kuvanja u fritezi je brzina kuvanja, u zavisnosti od vrste namirnica od nekoliko minuta pa do 10 najduže. Na ovaj način čuvaju se i vitamini. Sve je bezbedno i manja je mogućnost da hrana bude suviše masna, jer se nakon pečenja uvek ocedi od suvišnog ulja.  Svaka friteza ima odgovarajuću mogućnost  da se hrana u korpici za pečenje okači iznad ulja da bi se ocedila.

Zdravu i ukusnu hranu možete pripremiti i u fritezi bez ulja. Omiljeni obrok možete dobiti na ovaj način koristeći topli vazduh umesto vrelog ulja. Sada možete jesti prženu hranu bez sekiracije i brige sa manje kalorija i masnoće nego kada je pripremate sami na masti ili u ulju.

Friteza se satoji od: posude za ulje, mrežaste korpice za hranu, grejača, termostata koji meri donju i gornju graničnu temeraturu, dugmeta za podešavanje temperature, filtara na poklopcu koji ne propušta neprijatne mirise, gajtana za priključenje na električnu energiju, filtera za ulje.

x Pomfrit

Friteza se ne čisti kada je uključena u struju i nikada ne potapa u vodu. Mora se voditi računa da voda ne dođe u kontakt sa električnim kablovima. Pre nego što se ulje iz friteze prosipa mora biti rashlađeno.

Da bi friteza duže trajala potrebno je da se redovno čisti i održava. Prilikom kuvanja važno je papirnim ubrusom obrisati sve tečnosti, koje prilikom kuvanja dođu do spoljnog dela. Ako je često koristite, redovno menjajte ulje u njoj a četkom očistite grejač kada iz friteze ispraznite ulje.

Posetite Tehnomedi centar i izaberite fritezu po svojoj meri. Izbor je odličan, kvalitet izuzetan, a cene povoljne. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *