Friteza za ukusne obroke

Uvek ste se pitali kako pripremiti hranu kao iz restorana? Tajna je u fritezi, a za par minuta sve će biti gotovo.

Pomfrit koji svi vole, obična ili pohovana piletina, riba, uštipci ili krofne biće najukusniji ako ih pripremite u fritezi.

Spremanje ručka zna ponekad da bude velika muka i da oduzme puno vremena. Dodatno vas iznervira činjenica da nakon pripreme morate da čistite, ribate i brišete. To se naročito odnosi na prženje krompira, jer ulje isprska šporet, ispečete se i ne možete više da podnesete neprijatan miris i poneki zagoreli krompir. Kada na kraju pripremite obrok od tolikog posla vam i nije do jela. Zato je friteza spas i prava čarobnica u vašoj kuhinji.  Za nekoliko minuta ispeče vašu hranu, bez groznih mirisa i neprijatnog prskanja na sve strane.

Friteza će lako naći mesto u vašoj kuhinji, sa njom se lako rukuje, održava i čisti. U Tehnomedia prodavnicama imamo odličan izbor.

Prednost kuvanja u fritezi je brzina kuvanja, u zavisnosti od vrste namirnica od nekoliko minuta pa do 10 najduže. Na ovaj način čuvaju se i vitamini. Sve je bezbedno i manja je mogućnost da hrana bude suviše masna, jer se nakon pečenja uvek ocedi od suvišnog ulja.  Svaka friteza ima odgovarajuću mogućnost  da se hrana u korpici za pečenje okači iznad ulja da bi se ocedila.

Zdravu i ukusnu hranu možete pripremiti i u fritezi bez ulja. Omiljeni obrok možete dobiti na ovaj način koristeći topli vazduh umesto vrelog ulja. Sada možete jesti prženu hranu bez sekiracije i brige sa manje kalorija i masnoće nego kada je pripremate sami na masti ili u ulju.

Friteza se satoji od: posude za ulje, mrežaste korpice za hranu, grejača, termostata koji meri donju i gornju graničnu temeraturu, dugmeta za podešavanje temperature, filtara na poklopcu koji ne propušta neprijatne mirise, gajtana za priključenje na električnu energiju, filtera za ulje.

Friteza se ne čisti kada je uključena u struju i nikada ne potapa u vodu. Mora se voditi računa da voda ne dođe u kontakt sa električnim kablovima. Pre nego što se ulje iz friteze prosipa mora biti rashlađeno.

Da bi friteza duže trajala potrebno je da se redovno čisti i održava. Prilikom kuvanja važno je papirnim ubrusom obrisati sve tečnosti, koje prilikom kuvanja dođu do spoljnog dela. Ako je često koristite, redovno menjajte ulje u njoj a četkom očistite grejač kada iz friteze ispraznite ulje.

Posetite Tehnomedi centar i izaberite fritezu po svojoj meri. Izbor je odličan, kvalitet izuzetan, a cene povoljne. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *