Gde staviti ugradnu rernu?

x

Na vaš kuhinjski prostor veliki uticaj imaće ugradna rerna. Vodite računa gde se nalaze i drugi kuhinjski aparati.

Kuhinja mora biti veoma praktična, jer se tu pripremaju jela, obeduje, druži i provodi dosta vremena. Ugradnoj rerni nađite pravo mesto u vašoj kuhinji.

Radni trougao

Određeni aparati u kuhinji se postavljaju uz zid, a ne prema prozoru i zato je potrebno da postoji dovoljno prostora kako bi mogla da se otvaraju vrata određenih uređaja, koji neće ometati protok i raspored kuhinje.

Radni trougao u kuhinji čine frižider, šporet, odnosno ugradna ploča i rerna i sudopera. Frižider i sudoperu ćete jednostavno postaviti, jer su oni prilagodljivi, ali obratite pažnju na rernu, a posebno na ugradnu rernu. Rerne se nalaze ispod ili pored ugradnih ploča za kuvanje.

Rerna po meri

Prvo razmislite kakvu rernu želite i izaberite onu po vašim potrebama. Postavite sebi pitanja. Za šta želite da je koristite, koliko često i šta očekujete? U Tehnomedia prodavnicama imate maksimalan izbor po minimalnim cenama i to različite modela za svačije potrebe. U ponudi su one obične i pametne sa naprednim funkcijama. Jelo kao iz restorana dobićete sa rernama koje su kupljene u Tehnomedia maloprodajnim objektima. U ponudi su i one sa programima na paru, sa samočišćenjem i drugim opcijama i mogućnostima.

Saveti

Morate imati dovoljno prostora za smeštaj ugradne rerne u ormaru ili na zidu. Ona će pripremati i zagrevati jela i zato ne postavljajte je blizu predmeta ili aparata koji hlade, kao na primer blizu frižidera. Uprkos tome što spoljni deo rerne stvara mnogo nižu toplotu u odnosu na svoju unutrašnjost, vodite računa gde ćete smestiti uređaj, jer zidne obloge, ormarići i pultovi oko rerne moraju da izdrže određene temperature.

Da li bezbedno ugraditi rernu u drveni ormarić?

Jeste. Uštedećete tako prostor u kuhinji, a ona će izgledati čisto, elegantno i lepo. Sve je praktično i na dohvat ruke. U gornjem delu ormara možete staviti posuđe i sve će biti u vašoj blizini.

Standardne dimenzije

Većina ugradnih rerni je standardnih dimenzija 60 cm, a toliki je uglavnom i otvor koji olakšava ugradnju. Rerna se stavi u taj otvor veoma jednostavno i nezavisna je od proizvođača kuhinjske jedinice, na primer. Ako je vaša kuhinja mala biće vam, dovoljna rerna manjih dimenzija koje će stati u otvor od 45 cm.

Mislite na električne utikače

Obratite pažnju na utikače jer na njih morate da stavite kabl za napajanje. Za više prostora preporučuje se da na mesto postavite utikač vertikalno. U uutstvima ili na ploči u okviru rerne proverite da li poseduju otpor u vatima za maksimalnu apsorpciju rerne. Potrebna vam je i ventilacija. Kada ugrađujete rernu vodite računa da ima dovoljan vazdušni protok.

Praktičnost

Ako rernu postavite ispod pulta, neće vam zauzeti radni prostor. Jedino će možda biti komplikovano što ćete morati stalno da se saginjete kako biste iz rerne uzeli pripremljene obroke.

Popularne i veoma praktične su zidne rerne. Mogu da se slažu jedna pored druge ili jedna iznad druge. Nedostatak je što ćete izgubiti prostor za odlaganje.

Uglovi su veoma praktični i neiskorišćeni, a odlično su mesto za ugradnju rernre. Taj dodatni prostor će omogućiti da rerna u uglu deluje manje glomazno i izgledaće lepo.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *