Google gasi još jednu aplikaciju

Google nastavlja da gasi svoje usluge. Odlazi i Street View aplikacija.

O Street View

Korišćenje Street View funkcije već dugo nudi Google Maps aplikacija. Street View je savršen alat za dobijanje prvog utiska o nekoj destinaciji za putovanje ili za jednostavno istraživanje sveta dok ste kod kuće. Pomoću ove aplikacije jednostavno dobijate prikaz od 360° u skoro svakoj ulici na planeti.

Posebna Street View aplikacija i za Android i iOS uređaje je bila dostupna korisnicima. Služila je onima koji su želeli detaljan Street View prikaz i onima koji su želeli sopstvenim snimcima od 360° da doprinesu.

x   T.

Putem Google Play prodavnice ova aplikacija je preuzeta više od milijardu puta. Saznanje o gašenje ove samostalne aplikacije ne bi trebalo da bude iznenađenje s obzirom da Google Maps aplikacija ima podršku za Street View, kao i da Google nudi veb aplikaciju Street View Studio.

Google

Zvaničnog obaveštenja od strane Google još uvek nema.

U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila bezbroj obaveštenja o gašenju, a primetili su ih stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija. U obaveštenjima se korisnici podstiču da pređu na Maps i navodi se da će 31. marta 2023. godine samostalna aplikacija biti ugašena,” piše SmartLife.

Photo Paths funkcija

Ova odluka neće prouzrokovati kod korisnika gubitak previše funkcionalnosti, ali gašenje aplikacije značiće i kraj za Photo Paths funkciju predstavljenu prošle godine. Photo Paths funkcija funkcioniše tako što svako ko ima smart telefon može da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije staza ili ulica koje još uvek nije dokumentovala kompanija.

 Izvor:Bizlife.rs, B92, SmartLife

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *