Higijena na prvom mestu

nasloov

Higijena je najvažnija. Lična higijena i higijena prostora u kom boravimo, kao i uređaja koje koristimo. Higijena je osnovni saveznik u borbi protiv covida i drugih bolesti i virusa.

Pravilno prati odeću, dezinfikovati dom, ispravno čuvati namirnice, redovno održavati ličnu higijenu i pranje ruku je danas važnije nego ikada. Spoljašnjem svetu je izložena naša odeća tako da sa patogenim česticama može vrlo jednostavno doći u dodir. Svakodnevna obaveza nam je odlazak u prodavnicu ili pijacu po namirnice. Nakon povratka odložite odeću za pranje. Pomoću novih veš mašina za pranje ili pranje i sušenje veša iz Tehnomedie sve ćete obaviti brzo i lako zahvaljujući brojnim funkcijama, programima i mogućnostima vašeg uređaja.

LG Electronics  FHGBCHN feature  D x

Američki Centar za kontrolu zaraznih bolesti savetuje da se presvučete nakon svakog izlaska i boravka napolju, bilo da ste šetali kućnog ljubimca, išli na posao, u nabavku, školu. Ta odeća koju ste skinuli možda je došla u kontakt sa kontaminiranim površinama ili predmetima i zato je operite. Uključite na vašoj veš mašini najvišu temperaturu koja je odgovarajuća za taj materijal. Važno je odeću i dobro osušiti, a nakon toga i ispeglati. Idealne pegle možete pronaći u Tehnomedia prodavnicama.

Redovno perite ruke. Bakterije i virusi se najlakše prenose rukovanjem. Važno je da su peškiri uvek čisti. Zato što češće perite peškire za brisanje ruku. Kako ne bi došlo do nagomilavanja patogena potrebno je posteljinu oprati jednom nedeljno, a peškire nakon tri upotrebe, savetuju mikrobiolozi. Odličan izbor su veš mašine koju tretiraju i peru parom. Kao što znamo patogene uklanja češće pranje odeće, a kako se usled toga ne bi oštetila garderoba dobar izbor su mašine sa funkcijom čišćenja parom. Tako se efikasnije čisti odeća, a prilikom pranja odeća je zaštićena.

Philips  F FIL global

Dobar izbor pegle je vema bitan. Zbog visokih temperatura je važno peglom tretirati odeću. Možda vam se sve čini komplikovano i da iziskuje puno vremena, ali nije tako. Zahvaljujući savremenim tehnologijama koje poseduju uređaji i aparati iz Tehnomedie dobijate pouzdabnog, sigurnog i vernog partnera koji brine o vašem zdravlju i olakšava vam obavljanje svakodnevnih poslova.

Kraljevskog društva za javno zdravlje (RSPH) navodi da mnogi ne prave razliku između: bacila, prljavštine, higijene i čistoće.

Prilikom pripreme sendviča, užine, mesa ili seckanja voća i povrća ili nečeg drugog važno je oprati te daske i aparate poput seckalica, miksera, blendera, kao i površine u kuhinji. Naravno potrebno je nakon toga i odložiti krpe za pranje. Možda vam izgledaju ponekad prljavo podovi i nameštaj i očistite ih usisivačem, ali to nije najveći rizik po zdravlje ljudi. Bakterije sa površina se uklanjaju toplom vodom i sapunom. Znajte da deterdženti ne ubijaju bakterije, ali čiste prljave površine i odtranjuju mast. Sredstva za dezinfekciju ne deluju na vidljivu prljavštinu i mast, ali ubijaju bakterije. Sanitarna sredstva se koriste za dezinfekciju i čišćenje. Najpre uklonite prljavštinu, mast i hranu, a nakon toga nanesite za dezinfekciju još jednom. Naravno obavezno pročitajte na ovim sredstvima uputstva. Možete umesto krpa za čišćenje koristiti papirne ubruse. Za razliku od čišćenja odnosno uklanjanja mikroba i prljavštine higijenom ćete očistiti važna mesta na pravi način.

Savremeni aparati i uređaji iz Tehnomedie olakšaće vam život. Dobra higijena je preduslov za zdravlje. Mislite o tome.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *