Kuler za laptop

x Kuler

Pregrevanje je standardni problem sa kojim se susreće većina  vlasnika laptop računara. Kako se vaš laptop ne bi pregrejao potreban mu je kuler.

U malom okviru laptopa se nalaze hardverski uređaji zbog kojih se to dešava. Kuler za laptop je rešenje. Ovaj uređaj obezbeđuje dodatni dolazak vazduha tako što smanjuje ukupnu temperaturu laptopa.

Kvalitet je dobar, a izbor modela je bogat u Tehnomedia prodavnicama. U ponudi su oni obični kao i oni sa naprednijim specifikacijama. Cene se razlikuju u zavisnosti od dodatne opreme kao i brenda.

Možda ste laptop držali na nekoj neravnoj ili mekoj površini što nije dobro za vaš uređaj, jer na taj način se javljaju problemi oko protoka vazduha. To ćete rešiti pomoću postolja sa ventilatorom, odnosno pomoću kulera.

imageO kuleru

Snagom ventilatora se meri kapacitet hlađenja. Hlađenje je veće, ako je i snaga veća. U zavisnosti od kapaciteta snage za smanjenje toplote laptopa procenićete i da li je kuler boljeg kvaliteta. Obratite pažnju i koliko mu treba vremena da bi postigao prijatnu radnu temperaturu. Dok je većina cooler-a tiha, postoje i oni koji se čuju. Nikome ne prijaju prenaglašeni zvukovi, jer izazivaju neprijatnost tako da je sigurno bolji kuler za laptop ako je manje bučan.

Za svaki kuler je važan broj ventilatora koji ima. Odgovarajuću toplotu vašeg uređaja možete održavati sa više ventilatora. Odličnog kapaciteta su i modeli sa jednim ventilatorom koji su u ponudi. Razmislite dobro o delovima vašeg laptopa koji se najviše greju pa ćete tako da ga najbolje ohladite i samim tim odaberite onaj hladnjak sa takvim ventilatorom. Odlučite se za kuler sa nekoliko ventilatora ako je vaš laptop veliki. Pokriće celu površinu vašeg uređaja, jer na različite pravce ventilatori usmeravaju vazduh.

Veličine kulera

cooler

Možete birati  kuler za laptop različitog dizajna. U ponudi su manji, veći, tanji, sa višim bazama… Veoma je bitan odnos kapaciteta kulera za laptop i veličine uređaja. Dimenzije su bitne, jer ne rashlađuju se isto veliki i mali. Kako bi se izbeglo da jedna strana laptopa bude topla, a druga hladna potrebno je donjoj površini laptopa prilagoditi veličinu kulera.

Uloga kulera

Kuler za laptop ima još jednu važnu ulogu, pored hlađenja. U zavisnosti od ugla za rad, kuler služi i da podesite visinu vašeg laptopa. Na ovaj način ćete ga prilagoditi sebi tokom rada i kada ga koristite i biće vam mnogo lakše, jednostavnije i prijatnije dok obavljate svakodnevne aktivnosti na njemu.

Posetite Tehnomedia prodavnivce i izaberite kuler za vaš laptop kakav ste oduvek želeli. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *