Honor 9x Pro

x Honor x pro

Veliki ekran, moćni hardver, dosta memorije, kvalitetne kamere su nešto što Honor 9X Pro čini izuzetnim.

Honor 9X Pro hardverski je veoma dobar telefon. Kirin 810 je sjajan čipset, a u saradnji sa dovoljnom količinom radne i skladišne memorije je jedan od najbržih telefona.

Ovaj telefon ima specifičan i prelep dizajn. Poleđina je izrađena od stakla i prikazuje slovo X. Dobija se zanimljiv efekat sa prelivima u zavisnosti od svetla i ugla posmatranja. Ističe se i sa blago zaobljenom ivicama koje vam omogućavaju da savršeno leži u ruci i nije previše klizav, čak i bez maske. Telefon je premazan oleofonskim premazom tako da se ne vide toliko otisci prstiju.

image

Prijatno iznenađenje je što za razliku od većine proizvođača kod ovog modela dobijate pun paket opreme. Uz punjač od 10w pakovanje sadrži i silikonsku zaštitu kao i slušalice sa 3,5 mm ulazom što je retkost prilikom kupovine mobilnih telefona.

Na ekranu veličine 6,6 inča prva stvar koju primećujemo je nedostatak selfi kamere što omugaćava maksimalnu iskorišćenost displeja. Ekran je inače IPS i zaštićen protiv grebanja što je još jedan veliki bonus s obzirom na to da je telefon prvenstveno namenjen mlađoj populaciji.

Glavna kamera je 48 mpx sa otvorom blende f1.8, dok je širokougaona 8mpx, a senzor za dubinu 2 mpx. Slike su zavidnog kvaliteta uz dovoljnu količinu svetlosti, dok je za naglašavanje detalja preporuka ipak koristiti sve popularniji AI. Noćni mod za slikanje se pokazao jako dobro, slike su dobrog kvaliteta sa porilično detalja. Prednja kamera je ono što ovaj model čini izuzetno popularnim. U pitanju je POP-UP sistem zahvaljujući kome dobijate iskorišćenost celog ekrana. Kamera je 16 mpx sa otvorom blende čak f2.2 što daje dovoljno svetlosti za prelepe fotografije. Ukoliko vam i to nije dovoljno uvek je tu beauty mode.

Što se tiče video snimaka uređaj snima u 1080P rezoluciji sa 30fps u sekundi. Stabilizacija je odlična tako da su snimci prilično dobri.

Uređaj pokreće kirin 810 čipset u kombinaciji sa 6gb ram memorije i 256gb interne memorije što je uz mali G52 grafički čip dovoljno i zahtevnijim korisnicima. Zahtevnije igrice rade glatko, a video snimci deluju živopisno sa prirodnim bojama.

Baterija od 4000mpah je dovoljna za jedan od dva dana normalnog korišćenja uređaja. Izrada prednje i zadnje strane uređaja je od stakla upotpunjena metalnim okvirom što ga čini prilično izdržljivim.

Senzor otiska prstiju kod ovog modela se nalazi sa strane i ima jak i brz odziv.

Telefon koristi EMUI koji je preuzet od HUAWEIA koji je inače lep i lagan za rad. Prva stvar koja upada u oči kada se upali telefon je nedostatak google play servisa. Zbog svih dešavanja na relaciji Kine i Amerike, Honor je pored Huaweia postao još jedan brend koji je lišen korišćenja google prodavnice. Mada se to rešava korišćenjem APP Galery ili MORE APPS aplikacije preko koje bez problema možete instalirati sve googlove aplikacije.

Ovaj telefon zaslužuje sve pohvale. Sa 256gb skladišnog prostora dobijate uređaj koji je u stanju da primi sasvim dovoljno vašeg omiljenog video materijala ili igrica i uživati u dužim putovanjima. Užitak upotpunjuje IPS ekran i dobar mali g 52 grafički procesor.

Lep dizajn, veliki ekran bez notch-a i punch-hole, brzi i precizni senzor otiska prsta, motorizovana pop-up kamera odličnih performansi, dobar sistem kamera po danu, odličan hardver – Kirin 810 + 6 GB RAM, 256 GB interne memorije + micro SD, dan i po autonomije su prednosti ovog telefona.

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite ga po povoljnoj ceni. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *