HONOR X8a: Povoljan pametni telefon sa naprednim karakteristikama

blog x

Danas pametni telefoni pružaju korisnicima mogućnost da uživaju u tehnološkim čudima koje su nekada mogli iskusiti samo korisnici vodećih modela. HONOR X8a se ističe kao sjajan primer ovog novog trenda, donoseći impresivne mogućnosti po pristupačnoj ceni.

Pametni telefoni srednjeg ranga danas nude funkcije koje su nekada bile rezervisane samo za vodeće modele, a HONOR X8a je odličan primer ovog trenda. Tehnologija brzog punjenja, skoro bezokvirni ekran i kamera od 100MP sada su dostupni po neverovatno povoljnoj ceni.

image

Dizajn i konstrukcija

HONOR X8a donosi privlačan dizajn koji podseća na neke vodeće pametne telefone, što je pozitivno. Njegova kvadratna forma čini ga ergonomičnim i prilagodljivim za sve korisnike. Iako nije napravljen od premium aluminijuma, uređaj deluje čvrsto i izdržljivo. Na poleđini je trostruka kamera, što je standard za HONOR.

Ekran i multimedija

Ovaj telefon ima 6,7-inčnim IPS ekran rezolucije 2 388 x 1 080, sa osvežavanjem od 90Hz. Iako nije OLED ekran, obezbeđuje dobar prikaz i čitljivost čak i na suncu. Možete prilagoditi brzinu osvežavanja ekrana prema svojim potrebama. Za ljubitelje knjiga, postoji i režim e-knjige koji pretvara ekran u crno-beli prikaz.

Performanse i vrednost

Pokreće ga MediaTek Helio G88 procesor sa Mali-G52 MC2 GPU-om. Model koji smo testirali dolazi sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije, dok je dostupna i verzija sa 6GB RAM-a. Uprkos povremenim zastojima uzrokovanim višim brojem pozadinskih aplikacija, uređaj se dobro nosi sa svakodnevnim zadacima, uključujući i lagano igranje igara. Za grafički zahtevnije igre, preporučuje se srednje podešavanje grafike za optimalno iskustvo.

Kamera i baterija

Telefon ima trostruku kameru sa glavnim senzorom od 100MP, ultraširokim od 5MP i makro od 2MP. Slike iz ove kamere su impresivne sa dobrim reprodukovanjem boja i detaljima. Portretni mod radi dobro u izdvajanju subjekta od pozadine. Noćni režim je prihvatljiv, ali ne pruža značajno poboljšanje u odnosu na standardni režim. Korišćenje senzora od 100MP omogućava veću fleksibilnost pri uređivanju slika, iako razlika u kvalitetu nije značajna.

Opremljen je baterijom kapaciteta 4 500mAh s brzim punjenjem od 22,5W. Brzo se puni i može izdržati više od jednog dana umerene upotrebe. Intenzivni korisnici mogu računati na pun dan uz aktivno korišćenje podataka i igranje igara.

Zaključak

HONOR X8a je impresivan pametni telefon srednjeg ranga koji donosi mnogo za svoju cenu.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *