I greje i hladi

x Kllima uredjaji V

Uređaji koji će vam uštedeti novac na računu za struju i držati temperaturu koju želite su inverter klime.

Ako vam je hladno,

osim ruke voljene osobe koja će vas ugrejati, potrebno vam je još nešto. Inverter klime su idealne za ovo vreme, kao i za dogrevanje prostorija.

Jedan od najjeftinijih načina grejanja i najmanji potrošači struje su inverter klime. Zaboravite na TA peći, kvarcne peći, mermerne ploče, norveške radijatore, jer su inverter klime najefikasnije i najekonomičnije kako za grejanje, dogrevanje, tako i za hlađenje. Prednosti su brojne, a do žejene temperature se dolazi veoma jednostavno i brzo. Ono što je posebno bitno je da se u zimskom periodu kada klima greje, smanjuje opterećenje kućnih instalacija.

inverterVeliki izbor inverter klima renomiranih proizvođača izuzetnog kvaliteta i dizajna potražite u Tehnomedia prodavnicama. Grejaće vas i kada je napolju -18stepeni. Koriste princip toplotne pumpe, odnosno oduzimaju toplotu iz spoljne sredine i emituju do 5 puta veću toplotnu energiju od uložene električne energije. Tokom cele zime se možete povoljno grejati, a u proleće ili jesen, kao i tokom hladnih večeri dogrevati sa inverter modelima klima uređaja iz Tehnomedie.

Kod nekih modela preko smart telefona postoji mogućnost programiranog uključenja klime. Inverter klime su idealne, jer dobijate dva uređaja u jednom i rešavate problem i hlađenja i grejanja. Tokom rada, temperatura u prostoriji se ne menja i konstantno radi sa manjim utroškom energije, a to je njihova glavna prednost. Kada postigne temperaturu koja je blizu željene, klima nastavlja sa radom smanjenom snagom. Inverter tehnologija omogućava da kompresor radi prema potrebi što dovodi do promenljive potrošnje struje. Na primer, klima dvanaestica dok ne postigne željenu temperature troši 1,2 kW, a zatim se potrošnja smanjuje do 0,8 kW što je velika ušteda.

inverter

Najveća prednost inverter klima je ušteda energije i to čak do 30 % u odnosu na obične klime, a traju i do 5 godina duže.  Zahvaljujući njima možete održavati temperaturu po želji, a leti je možete koristiti za hlađenje. Osim električne energije, koriste i energiju sabijenog gasa, freona.

Osim dizajna uređaja veoma su važne i dodatne funkcije: jonizator, vrste filtera,  prečišćavanje vazduha. U Tehnomedia prodavnicama pronaći ćete model po svojoj meri.

Ako želite uređaj koji će hladiti, dogrevati i grejati, a da pritom štedi struju inverter klime su odlično rešenje i sigiurna i dugotrajna investicija.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *