iMac neprikosnoveni šampion među all-in-one računarima širom sveta

blog x

iMac, vodeći all-in-one računar na svetskom tržištu u prodaji od 10. novembra.

Osetite snagu inovacije kako se preplavljuje prostorom, probijajući se kroz oblike, boje i tehnologiju. U srcu tog spektakla stoji iMac, računar koji ne zasenjuje samo konkurenciju, već i vašu svakodnevicu.

image  x

Inspirisani širokim spektrom boja i preoblikovani uz revolucionarne M1 i M3 čipove, novi iMac se pretvara u umetničko delo koje će privući sve poglede.

Dizajn ovog računara je jednostavno zadivljujući. Dolazi u sedam izvanrednih boja, tako da se bez problema stapa sa svakim okruženjem. Sa svojom ultra tankom linijom od samo 11,5 mm i težinom od manje od 4,5 kilograma, iMac postaje vizuelna atrakcija koja privlači pažnju gde god se nađe. Sve boje se savršeno dopunjuju uz Magic Keyboard, Magic Mouse i Magic Trackpad, stvarajući harmoniju sa tvojim iMac-om.

I ekran je deo spektakla. 24-inčni Retina 4,5K displej donosi više od milijardu boja u svetlu True Tone tehnologije, pružajući tvojim očima prijatan doživljaj bez obzira na osvetljenje okoline. Bilo da uživaš u strimovanju filmova ili uređivanju fotografija, slike su besprekorno oštre i žive u punom koloritu.

Kada je u pitanju povezivanje, iMac pruža beskonačne mogućnosti. Sa četiri USB-C ulaza, uključujući dva Thunderbolt ulaza, tvoji omiljeni uređaji su uvek pri ruci. Dodatni plus je adapter za napajanje sa pletenim kablom koji se savršeno uklapa uz tvoj iMac. Uz podršku za Wi-Fi 6 i Bluetooth, konstantna veza je zagarantovana.

image
  • Razvojni put iMac računara

Decenijama unazad, Apple je neumorno koračao ispred svih u IT industriji, igrajući ključnu ulogu u definisanju novih tehnoloških standarda. Današnji Mac računari, zahvaljujući Apple-ovim čipovima, su snažniji od najjačih Windows konkurenata. iPhone je promenio igru u svetu mobilnih telefona, a iTunes i iPad su transformisali muzičku industriju. Međutim, jedan datum ostaje zlatnim slovima upisan u istoriju tehnologije – 15. avgust 1998. godine, kada je Apple isporučio revoluciju u obliku prvih iMac računara.

Originalni iMac, poznat kao iMac G3, bio je više od običnog računara; bio je tehnološki spektakl koji je izazvao opšti zanos. Naoružan PowerPC G3 procesorom od 233 Mhz, ekranom od 15 inča, 32 MB RAM-a i hard diskom od 4 GB, ovaj računar je bio prava mala čarobna kutija. Ali nije se tu zaustavio. iMac je imao ugrađeni CD-ROM drajv, modem, USB portove i stereo zvučnike, a sve to upakovano u privlačno i providno kućište dostupno u raznim bojama. Ovaj računar je bukvalno mogao da se ponese sa sobom, zahvaljujući elegantnoj ručki.

Govorili su da je iMac G3 revolucionaran. Bio je bukvalno tajni agent unutar sveta računarstva. Kada ga je Stiv Džobs predstavio, uporedio ga je sa konkurentskim Compaq Presario 4880 računarom, koji je bio znatno skuplji, ali to nije značilo i bolji. iMac je briljirao u obradi i reprodukciji video sadržaja. Nakon što je Džobs napustio kompaniju 1985. godine, Apple je počeo da gubi tlo pod nogama. Ipak, 1996. godine Džobs se vratio na kormilo kompanije i upravo zahvaljujući njemu, uz podršku iMaca, kompanija je procvetala. Od gubitka od 878 miliona dolara u 1997. godini, firma je zakoračila u 1998. sa ogromnim profitom od 413 miliona dolara.

iMac je učinio mnogo više od toga. Popularizovao je koncept “all-in-one” računara, uvodeći sve što vam treba u jednom paketu. Takođe, bio je prvi koji je uneo USB portove, zauvek ispraćajući flopi drajvove i osiguravajući instant povezivanje na Internet putem ugrađenog modema. Dok su drugi računari zahtevali komplikovane postavke i instalaciju dodatne opreme da bi se povezali na Internet, iMac je bio spreman za akciju iz kutije – samo ga uključite i surfujte. I da ne zaboravimo, iMac je bio nosilac Apple-ovog “i” prefiksa, koji je postao sinonim za inovaciju.

  • Zaključak

iMac računari su simbol elegancije i performansi, spoj vrhunskog dizajna sa naprednom tehnologijom. Bez obzira na zadatke pred vama, iMac će vas osvojiti svojim snažnim performansama i prepoznatljivim Apple stilom.

  • Vreme je za novi račinar. iMac, neprikosnoveni lider među all-in-one računarima na svetskom tržištu u prodaji od 10. novembra.
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *