Instagram uvodi alate za zaštitu dece

x   T.

Instagram je za roditelje uveo nove sigurnosne alate sa ciljem zaštite dece.

Društvena mreža Instagram je u vlasništvu kompanije Meta a u svrhu zaštite dece uveli su nove sigurnosne alate za roditelje.

Šta je Famili Center?

Na Instagramu profil može napraviti svako ko je stariji od 13 godina. Meta u čijem je vlasništvu Instagram je uvela Famili Center, centarlizovani hub bezbednosni alat. Njega roditelji mogu koristiti kako bi bili u toku, kontrolisali i pratili šta rade njihova deca i šta mogu da vide na Instagramu i drugim platformama u vlasništvu Meta kompanije.

Kakvu kontrolu pruža ovaj alat?

Pomću ovog alata roditelji mogu da imaju uvid šta sve gledaju njihova deca i kakve su ima navike na Instagramu. Koristeći ovu aplikaciju roditelji će dobiti notifikacije o svakom profilu koji prijave deca, kao i koje su profile nedavno zapratila vaša deca i ko prati njih. Saznaćete i koliko vremena vaše dete provodi na Instagramu.

Gde se koriste ovi alati za zaštitu?

Za korisnike Instagrama iz SAD-a su već dostupni, a kako su najavili iz Meta kompanije, narednih meseci i korisnici širom sveta će moći da im pristupe. Trebalo bi da mladi korisnici Instagrama na svojim profilima omoguće sigurnosne alate. Instagram planira uvođenje novih mogućnosti kontrole, kao i način da roditelji mogu da na određene sate ograniče vreme korišćenja aplikacije.

Ovi alati su opisani kao prvi korak u dugom putovanju. Podsećamo da je zbog nedostatka funkcija koje su dizajnirane za zaštitu dece Instagram bio veoma kritikovan prošle godine. Nejasno je samo zašto je bilo potrebno ovoliko vremena kako bi se preduzele odgovarajuće mere za zaštitu tinejdžera.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *