Jedini spas od vrućine

x Spas od vrucine

Kada su visoke temperature, osećate se kao riba na suvom i jedva dišete. Jedini spas su klima uređaji.

Kako biste preživeli leto, razmislite o kupovini klime. Posetite Tehnomediu jer vas tamo očekuje bogata i raznovrsna ponuda klima uređaja. U zavisnosti od vaših potreba izaberite: standardnu, inverter ili pokretnu.

Ovi uređaji regulišu klimatske uslove u prostoriji i to ne samo temperaturu već i vlažnost vazduha. Neki modeli i filtriraju vazduh što je posebno značajno za osobe koje imaju problema sa alergijama. Bez klime mnoge stvari ne bismo mogli da radimo leti. Ne znate kako da se spasite od vreline i na ivici ste izdržljivosti. Temperaturu klime ste stavili na minimum i čekate da se ohladite. Napravili ste veliku grešku čije ćete zdravstvene posledice osetiti kasnije i zato je potrebno da temperaturu podesite da bude 5 do 6 stepeni samo niža od spoljašnje i biće vam prijatno. Poželjno je da koristite i regulator vlage a najbolja relativna vlažnost u prostoriji je od 50 do 60 odsto.

inverter klima

Toplota i vlaga osim što loše utiču na vas posledice ostavljaju i na uređaje i elektroniku u kući ili stanu. Ozbiljna oštećenja kada temperatura poraste mogu pretrpeti računari i telefoni i kraće će vas služiti. Klima uređaji iz Tehnomedia ponude pročišćuju vazduh,uklanjaju neprijatne mirise, nisu bučni, imaju povećan protok vazduha i nisku potrošnju struje.

Klime svih svetskih proizvođača po najboljoj rashladnoj tehnici potražite u Tehnomedia prodavnicama. Ova investicija će vam se višestruko isplatiti. U ponudi su: Alfa, Beko, Bergen, Bosch, Daikin, Gree, LG, Midea, Samsung, TCL, Tesla, Vox.

Mobilne klime se preporučuju ako se uređaj koristi samo ponekad. One kombinuju kondenzator, kompresor i isparivač u kompaktnom formatu. Izduvni vazduh i kondenzovana voda ispuštaju se napolje preko creva u mobilnim klima uređajima. Instalacija je jednostavna.

U Tehnomedia prodavnicama potražite klime koje zadovoljavaju najbolje klase efikasnosti A, A+, A++, A+++U ponudi su i one  energetskog razreda hlađenja B. Kapacitet hlađenja je izražen u vatima i opisuje količinu toplote koja se može izvaditi iz prostorije za jedan sat. Vrednost EER je odnos potrošene energije i snage hlađenja u vatima. Što je viša EER vrednost klima uređaja, to je efikasnija, jer je niska snaga apsorbirana visokim rashladnim kapacitetom.

Visoke temperature mogu da dovedu i do toplotnog udara, jer to otežava telu da reguliše temperaturu.  Klime smanjuju temperaturu vazduha, odstranjuju plesni i ostale štetne materije, filtriraju vazduh i uklajaju sve zagađivače. Ovi uređaji će vam pomoći da bolje funkcionišete, radite, donosite odluke, spavate… Klime svih svetskih proizvođača po najboljoj rashladnoj tehnici potražite u Tehnomedia prodavnicama. Ova investicija će vam se višestruko isplatiti.

pokretna klima eZa razliku od klasičnog, standardnog klima uređaja, gde se vazduh uduvava punim kapacitetom sa on i off regulacijom čak i kada je temperatura malo iznad ili malo ispod zadate, inverter klima uređaj sa inverter tehnologijom ima promenjljiv režim rada. Razlika je u radu kompresora. Pre svega inverter klime rade na temperaturama do -20 stepeni, dok obične klime rade najviše do -5 stepeni. Inverter klime imaju bolju energetsku klasu u odnosu na standardne, kao i učinak utrošene i dobijene rashladne odnosno toplotne energije, bolji su parametri SEER i SCOP. Kod invertera, broj obrtaja kompresora i spoljnog ventilatora se elektronski menja i tako prilagođava zadatim uslovima, a sporije se ledi spoljna jedinica. Dobija se do 30% ekonomičniji rad, manje opterećenje električne instalacije stalnim uključivanjem i isključivanjem kompresora i daleko bolji rad u zimskim uslovima. Rezultat su i smanjena potrošnja električne energije, duži vek trajanja i smanjeni troškovi održavanja i servisiranja.

U vrelim letnjim danima jedino vam može pomoći klima. Dočekajte spremni velike vrućine sa klima uređajima iz Tehnomedie. Važno je da se pridržavate nekih pravila. Klima ne sme direktno da duva u vas. Podesite prijatnu temperaturu na nekoliko stepeni manju nego što je spoljašnja i ne pravite frižider od prostorije u kojoj ste. 26 stepeni je neka idealna temperatura.

Kako bi vas klima što duže služila  potrebno je da svake godine obavite nephodno servisiranje, čišćenje i dopunu freona. Sami možete da očistite ili zamenite filter, ali za ostale servisne radove ipak angažujte majstora.

Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Proverite.

https://www.youtube.com/watch?v=xZPI44Zh8yM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *