Rezervno napajanje – UPS sistem

x USP System

Uređaj za besprekorno napajanje (UPS) je sistem koji obezbeđuje nesmetano električno napajanje.

Mnogo vremena ste izdvojili i truda uložili u neki rad na računaru, međutim nestala je struja i ništa nije sačuvano. Kako vam se ovakva greška ne bi ponovila, nabavite UPS uređaj. Prilikom nestanka električne energije rezervno napajanje za vaš računar obezbediće UPS. Bićete bezbrižni i mirni ako imate ovaj uređaj čiji je zadatak neprekidno napajanje električnom energijom. Osim toga zaštitiće i vaš uređaj od strujnog udara.

ups

Postoje 3 tipa.

Offline UPS / Standby  štiti od strujnog udara, kao i nestanka energije i smetnji. Iz glavnog napajanja se direktno napajaju uređaji priključeni na UPS dok napon ne ide ispod ili preko korisnog praga.

– Line Interactive UPS funkcioniše na sličan način kao i offline UPS. Jedina razlika je što bez prebacivanja na rezervnu bateriju uključeni automatski regulator napona ispravlja sve nepravilnosti. Pruža dodatnu zaštitu od prenapona i ima produženo trajanje baterije. Za zaštitu vaših kućnih uređaja ovo je najbolji UPS model.

– On-line UPS za razliku od ostala dva koristi drugačiji princip rada. Rezervna baterija se konstantno puni i uvek povlači struju iz nje. Bez obzira na stanje glavnog napajanja izlazni napon je uvek stabilan. Podržava najveća opterećenja.

ups

Snaga, kapacitet i izdržljivost baterije su veoma važni. Pomoću ovih uređaja imaćete stalno napajanje u periodu kada postoji opasnost od nestanka struje. Više snege ćete crpeti ako povezujete više uređaja. Preporuka je da ukupne vate koje vaše uređaji traže saberete i prema toj izlaznoj snazi kupite UPS uređaj. Koristite UPS sa prilagođenim brojem priključaka u zavisnosti od broja uređaja kojima je rezervna snaga potrebna.

U Tehnomedia prodavnicama birajte UPS poznatih brendova: Cyberpower, Mustek, Njoy. Ovi uređaji garantuju visoku pouzdanost, sigurnost, zaštitu od pražnjenja i prenapona…

Sa UPS sistemom rukovanje je veoma jednostavno jer poseduju i neke dodatne karakteristike za lakšu upotrebu i kontrolu. Na LCD ekranu lako ćete pratiti rad baterije i koliko je ostalo kapaciteta. Količinu energije koja se izvlači možete na ovaj način proveriti. Ako želite imate i mogućnost korišćenja alarma kao samostalnu funkciju ili dopunu LCD ekrana. On će se oglasiti kada je rezervna baterija pri kraju ili ako je UPS neispravan.

ups

Posetite Tehnomedia prodavnice i nabavite rezervno napajanje pomoću UPS uređaja. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia centru. Proverite.

 

 

 

 

Ocenite ovaj članak!

1 Response

  1. eeabcacfecc?s=&#;d=mm&#;r=g Miki says:

    Clanak je odlican i verovatno cu kupiti UPS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *