Kako da očistim TV?

image

Na vašem televizoru nakupilo se dosta prašine i ne znate kada i kako da ga očistite? Odgovor možete pročitati ovde.

Ne znate kada je pravo vreme za čišćenje televizora? Vreme za čišćenje je kada primetite prljavštinu na uređaju. Bez obzira koji model TV uređaja imate, LCD, OLED, LED i slično čišćenje od prašine je neophodno. Prašina se na ekranu i drugim delovima televizora lako nakupi, a primetna je tek kada je uključen TV. Savršenu sliku potamniće mnogo prašine koja se nakupila na displeju. Tehnomedia nudi moćna sredstva i krpe za čišćenje izuzetnog kvaliteta.

image

Kako očistiti TV?

  • Potrebna vam je krpa koja se ne linja.

Potrebna vam je krpa koja se ne linja i koja neće izgrebati displej, napraviti statički elektricitet ili ostavljati tragove i nered kada prebrišete ekran. Izaberite krpu od mikrovlakana ili onu koja se koristi za brisanje naočara. Prilikom brisanja ništa ne ostavljajte na pola već ravnomerno prebrišite ceo ekran.

Pošto ste završili sa ekranom pređite na ostale delove uređaja i obrišite kućište i portove. Postupak je isti i koristite suvu krpu ili blago navlaženu. Prašinu u kućište ne bi trebalo da propuštaju portovi u koje su uključeni kablovi. Jedino ćete ako je potrebno neki očistiti to uraditi sa komprimovanim vazduhom. O ovom spreju i njegovoj nameni smo pisali ovde.

image
  • Samo vlažna krpa

Ne preterujte sa tečnošću. Može da pronađe put i ulije se u vaš uređaj i tom prilikom ošteti unutrašnje komponente i delove. Sprej, vodu ili neko blago drugo sredstvo za čišćenje nikada i nikako nemojte direktno nanositi na ekran. Agresivna sredstva za čićenje ne koristite, jer će naneti više štete nego koristi. Zaštitni sloj delikatnih ekrana može se izgrebati u tom slučaju i oštetiti. Suva krpa je najbolji izbor. Ako je ekran previše prljav tada možete običnom vodom malo navlažiti krpu pre brisanja.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *