Kako izabrati bluetooth zvučnik?

zvucnici

Odlučili ste da kupite bluetooth zvučnik, ali je izbor veliki i ne znate za koji da se odlučite? Mi ćemo vam pomoći.

Na tržištu se nalazi veliki broj modela bluetooth zvučnika različitih snaga i raznih oblika. Prilikom kupovine, najvažnije je da znate koliko i šta očekujete od ovih prenosivih zvučnika. Ako ste u mogućnosti kvalitet zvuka proverite na licu mesta.

Dobar zvuk ne garantuje upotreba velikog raspona koji je od na primer 100 Hz do 20 000 Hz meren u hercima. U teoriji to znači da onako kako je zamišljena reprodukcija zvuka to daje bolju sposobnost zvučnika. Od osobe do osobe onako kako se pojedinačno doživljava zavisi i dobar zvuk. Kod bluetooth zvučnika proverite da li ima pomoćni konektor, odnosno opciju za žičanu vezu, pored standardnog bežičnog  povezivanja. Ta mogućnost je u specifikacijama označena kao Aux-In. Zvuk će često biti bolji, a i imaćete manju baterijsku potrošnju ako vaš prenosivi zvučnik poseduje žičanu vezu. Kao karakteristika koja je svakako dobrodošla je i mikrofon koji često poseduju bluetooth zvučnici. Jednostavno govorite preko zvučnika, odnosno odgovarajte na pozive. Prednost je i ako ima USB priključak za punjenje. Bez obzira ako ste daleko od klasične utičnice na zidu, zahvaljujući Micro-USB priključku moći ćete da punite baterije.

Najvažnije pitanje na koje morate znati odgovor je gde ćete koristiti ovaj bežični zvučnik. Više od jednog bluetooth zvučnika potrebno vam je ako želite jači zvuk, odnosno ako na otvorenom slušate muziku, a tada je potrebno spojiti dva ili više istih zvučnika. Tu mogućnost nude mnogi proizvođači, dok spajanje više od 100 zvučnika zajedno ima opciju JBL. Toliko zvučnika vam neće biti potrebno  ako te zvučnike koristite kod kuće. Za tu namenu možete izabrati neki model koji će se uklopiti u vaš kućni ambijent i enterijer.

Ako ste u nedoumici za koji bežični zvučnik da se odlučite za vaš laptop ili pametni telefon posetite neku od Tehnomedia prodavnica. Ljubazni prodavci će vam pomoći i predložiti šta da kupite i za koji model da se odlučite. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *