Kako izabrati bojler?

bojler

Bez bojlera se ne može, a prilikom kupovine svi žele da ih služi godinama.

Nijedna kuhinja i kupatilo ne mogu da se zamisle bez bojlera koji služi za zagrevanje vode. U Tehnomedia prodavnicama bojleri su visoke energetske klase i dobrog kvaliteta. Bojler je neophodan, a prilikom kupovine potrebno je obratiti pažnju na još neke stvari pored cene i garancije: kazan, energetsku klasu, kapacitet, vrstu, veličinu. Birajte velike ili male, protočne ili obične sa priključkom za centralno grejanje. Protočni bojleri su malih dimenzija a grejači snažni. Trenutno po protoku se zagreva voda i zato se i zovu protočni bojleri. Zahvaljujući dobroj izolaciji kod standardnih bojlera, grejač i toplotno izolovoan kazan dugo zadržavaju svoju toplotu kada se voda zagreje. Grejač će se ponovo uključiti da zagreje vodu kada se temperatura spusti ispod zadate vrednosti. Sa bojlerima iz Tehnomedie bićete mirni i sigurni godinama.

image

Bojler se ne kupuje često i zato dobro razmislite i pažljivo birajte. Tehnomedia maloprodajni objekti su prava adresa za vašu kupovinu. Za sve nedoumice, savete, preporuke i predloge tu su naši obučeni i ljubazni prodavci koji vam stoje na usluzi.

Zbog uštede električne energije verovatno vam bojler nije stalno uključen već samo po potrebi. Prednost većeg bojlera je veća količina ugrejane vode, a tako ćete i uštedeti, jer ćete ga uključiti samo kada je jeftina struja. U Tehnomedia prodavnicama nudimo bojlere različitog kapaciteta:  od 100 l i više, 80 l, od 30 l do 65 l, od 5 l do 15 l.

Važno je da uložite novac u ono što vam je zaista neophodno, pošto je kupovina bojlera dugoročna investicija. Tehnomedia centar nudi one sa različitom vrstom kazana: prohromske, plastične, staklo keramičke, emajlirane, emajlirane čelik, čelik staklo keramičke. Prohromski, odnosno kotlovi od nerđajućeg čelika, dugovečniji su od emajliranih. Emajl je, zapravo, stakleni materijal prilepljen na metal posebnim tehničkim postupkom. Bojleri sa inox kazanom su daleko trajniji, dok bojleri sa emajliranim kazanom takođe dobar izbor.

image

Svratite u Tehnomedia centar jer je ponuda odlična. Možete da birate između: vertikalnihhorizontalnih ili vertikalnih i horizontalnih.

Smart bojleri  smanjuju nivo grejanja vode u vremenu kada se bojler uglavnom ne koristi, tako da će bojler biti na polovini kapaciteta tokom dana dok su ukućani na poslu, a onda će da zagreje vodu u onoliko sati kada je potrebno. Sigurnosni sistemi i način menjanja grejača su takođe osobine na koje treba obratiti pažnju.

Kombinovani bojleri idealne su štediše za kuće koje imaju centralno grejanje jer ovi bojleri, bez potrošnje električne energije za zagrevanje vode, mogu da koriste toplu vodu drugog sistema, kao što je centralno grejanje. To znači da topla voda spoljnog sistema prolazi kroz spiralni izmenjivač toplote u bojleru i na taj način zagreva vodu. Mnogi koji imaju obične bojlere koji vodu zagrevaju na struju, uključe bojler samo tokom noći kada je struja jeftinija kako bi uštedeli električnu energiju. Sa kombinovanim bojlerom nećete morati da brinute o potrošnji struje, kao ni o tome da li ćete ostati bez tople vode u domaćinstvu, zbog mogućnosti grejanja vode na tri načina.

image

Zanimljivosti…

Jedna osoba prosečno tokom tuširanja potroši 20l. Ako živite sami, bojler od 30 l vam je dovoljan, dok je za dve osobe onaj od 50 l dobar izbor. Bojler od 80 l je idealan za tročlane i četvoročlane porodice. Za veći broj članova preporučuju se bojleri od 100 l i 120 l.

Preporučuje se temperatura vode koja iznosi 55°C. Tada je potrošnja električne energije najekonomičnija, a kamenac se najmanje taloži.

Pogledajte celokupnu ponudu bojlera u Tehnomedia asortimanu i izaberite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *