Kako izabrati veličinu TV?

x TV

Prilikom kupovine televizora birate onaj sa odličnim performansama, ali ste uvek u dilemi oko veličine. Ne znate da li da se odlučite za uređaj sa većom ili manjom dijagonalom?

Neko bira veličinu televizora prema veličini prostorije, postolju i položaju ili nešto četvrto. Veličina ekrana se bira po dijagonali. Najpopularnije brendove kao što su: Philips, Hisense, LG, Samsung, Sony, Toshiba, Xiaomi, Vivax, Vox i druge potražite u Tehnomedia maloprodajnim objektima.

image

Ako želite televizor da smestite u dnevni boravak onda je preporuka da izaberete najveći ekran koji možete sebi priuštiti. Manje dijagonale od 32″ na primer, su odlične za kuhinju, spavaću sobu ili manje prostorije, jer je tu gledanje povremeno. Televizori veličine od 33″ do 47″ se savršeno uklapaju u neke prosečne prostorije i sobe. Dijagonala 48″ i veća je pravi izbor za veći dnevni boravak ili bilo koji prostor. Doživećete nezaboravno iskustvo gledajući filmove, koncerte, razna sportska dešavanja i još mnogo toga.

U Tehnomedia prodavnicama pronađite željenu dijagonalu ekrana: 100″, 24″, 32″, 39″, 40″, 42″, 43″, 49″, 50″, 55″, 58″, 60″, 65″, 70″, 75″, 77″, 82″, 85″, 86″.

Jedan od ograničavajućih faktora prilikom izbora veličine je nameštaj. Potrebno je da oko televizora, zbog ventilacije i hlađenja bude makar nekoliko centimatara praznog prostora.

image

Što je veća rezolucija potrebna je manja udaljenost. Slika 4K (UHD) ima daleko više detalja od 1080p (FHD). Još više detalja nudi 8K standard.

TV uređaji su laki, tako da se mogu jednostavno okačiti na zid, a za tu namenu su vam potrebni zidni nosači. Udaljenost sa koje se gleda kada se TV nalazi na nosaču obično je veća najmanje za pola metra i zato je potrebna veća dijagonala. Sve je vrlo jednostavno. Ako se odlučite za 4K televizor bilo bi dobro da bude onoliko daleko od vaših očiju kolika mu je dijagonala. Ako je TV sa manjom rezolucijom onda je udaljenost do očiju dijagonala puta dva.

Najmanja dijagonala za ekran je 32”, a tada bi optimanja tačka sedenja trebalo da iznosi između metar i 1.3 m ispred ekrana. Za 49″ udaljenost ke 1.8 m. Najpopularnija je opcija sa 55″ a idealna razdaljina gledanja i udaljenosti iznosi između 2.0 m i 2.3 m, dok je za 65” između 2 i 2.7 m.

Sasvim sigurno, pravu bioskopsku atmosferu i sve ono što pružaju moderne tehnologije doživećete sa velikim ekranom. Imaćete utisak kao da učestvujete u svakoj akciji sa ekrana. Doživljaj igranja igrica biće neverovatan, jer je uvek bolje igranje na većim nego manjim televizorima.

Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *