Deo svakog doma – Vaša Tehnomedia

x Tehnomedia za svaki dom

Bela tehnika se kupuje iz potrebe. Za određene proizvode potrebno je izdvojiti dosta novca i zato je važno gde kupujete.

Želite da opremite svoj dom belom tehnikom, aparatima i raznim pomagalima. Veliki asortiman robe proverenog kvaiteta po povoljnim uslovima plaćanja nudi vam Tehnomedia. Često nas zbuni kada ugledamo mnogo uređaja na jednom mestu i ne znamo za koji da se odlučimo. Ljubazni i obučeni prodavci Tehnomedia centra će vam pomoći da što lakše odaberete uređaje koji vam najviše odgovaraju.

U zavisnosti od navika i potreba svako uređuje svoj životni prostor. Mesto gde se provodi najviše vremena i takozvano sveto mesto svake porodice je kuhinja. U Tehnomedia prodavnicamaćete sigurno pronaći nešto od bele tehnike upravo za vašu kuhinju. Moderni, funkcionalni i kvalitetni uređaji: npr. frižideri, zamrzivači, aspiratori ili mašine za pranje suđa pomoći će vam u obavljanju svakodnevnih poslova.

Ugradna kuhinja e

Ugradni uređaji doprinose elegantnom izgledu kuhinje

Tehnomedia nudi veliki izbor bele tehnike za svačiji džep. Ponuda bele tehnike je bogata a sasvim sigurno pronaći ćete nešto za vaš dom: FRIŽIDERI, MAŠINE ZA PRANJE VEŠAŠPORETI, ZAMRZIVAČIMAŠINE ZA PRANJE SUDOVAUGRADNE RERNEUGRADNE PLOČEBOJLERIUGRADNE MAŠINE ZA PRANJE SUDOVAASPIRATORIMAŠINE ZA SUŠENJE VEŠA, UGRADNI FRIŽIDERIMAŠINE ZA PRANJE I SUŠENJE VEŠA, OPREMA ZA BELU TEHNIKUOPREMA ZA UGRADNU TEHNIKU MINI KUHINJEUGRADNE MIKROTALASNE, UGRADNI SET.

Prilikom kupovine bele tehnike potrebno je naročito obratiti pažnju na energetsku efikasnost. Korišćenjem uređaja bolje energetske efikasnosti, računi za utrošenu struju biće smanjeni. Samim tim se smanjuje i zagađenje okoline i bolje se čuvaju prirodni resursi. Iako većina domaćinstava mahom prelazi na korišćenje štedljivih sijalica, koje iako nekad i do 10 puta skuplje od običnih, mogu da se isplate za godinu dana, malo ko zna da i svi drugi uređaji u stanu koji troše puno energije mogu biti energetski efikasni.

Svrha energetskih klasa jeste da informišu kupca o tome koliko efikasno taj uređaj iskorišćava električnu energiju i vodu, kao i tome koliki nivo buke taj uređaj proizvodi prilikom rada. Drugim rečima, jedna mašina za veš B ili C klase sigurno će trošiti više vode i struje nego mašina klase A ili A+, dok će nivo buke koju proizvodi tokom svog rada sigurno biti viša. Ono što sve nas interesuje jeste račun za struju a tu se najbolje vidi uticaj energetski efikasnih uređaja jer će isti biti osetno manji.

Evropska unija je 1992. godine donela direktivu o obaveznom obeležavanju električnih uređaja za domaćinstvo nalepnicama za označavanje energetskog razreda. Razlog za to je usklađivanje nacionalnih mera u okvirima EU u vezi sa energetskom efikasnošću. Po zakonima EU moraju biti označeni: frižideri, zamrzivači i kombinovani frižideri i zamrzivači, mašine za pranje veša, električne mašine za pranje veša, električne mašine za sušenje, kombinovane mašine za pranje i sušenje veša, mašine za pranje sudova, električni šporeti, klima-uređaji, sijalice.

Cilj nalepnica je da kupci budu obavešteni o efikasnosti uređaja i da se pri kupovini opredele za energetski efikasnije uređaje. Nijedan uređaj za domaćinstvo ne može se prodavati na tržištu Evropske unije bez nalepnice.

Preporučuje se kupovina uređaja oznake A ili A+, A++, A+++.

Ako ste se pitali šta znače oznake A, B, C, D, A+, A++ ili A+++ evo odgovora.

Nalepnica nam pomaže da napravimo bolji izbor pri kupovini kućnih aparata jer sadrži informaciju o potrošnji energije i kvalitetu rada uređaja. Uglavnom oznaka za veću uštedu sugeriše i na bolji kvalitet samog uređaja, jer to znači da su korišćene novije tehnologije. Postoji i posebno označavanje kvaliteta rada uređaja, takođe slovnim oznakama od A do G. Uređaj je kvalitetniji što je bliži slovu A, dok energetski razredi A, A+, A++ i A+++ spadaju u najefikasnije uređaje. Dodatna oznaka + / ++ / +++ znači da uređaj ima veću energetsku efikasnost od one koja se zakonskim propisima odnosi na kategoriju A.

Pomenute oznake ne utiču na cenu, jer je ona proizvod korišćene tehnologije za izradu datog uređaja: što je novija tehnologija, to je cena viša.

Oznaka A ukazuje na energetskik najjefikasnije uređaje dok uređaji G klase važe za energetski najmanje efikasne uređaje.

Na konkretnim primerima to izgleda ovako:

Frižider klase A+ ima upola manju potrošnju nego frižider klase C. Sijalice klase A i do 80 odsto manje troše od „običnih”. Ali, ušteda se ne postiže samo kupovinom energetski efikasnijih uređaja, već i njihovim ispravnim korišćenjem i održavanjem. Korišćenjem uređaja u skladu sa tehničkim uputstvom proizvođača ili promenom našeg ponašanja, na primer, ugasiti svetlo kada niste u sobi, računi za struju se mogu smanjiti i za više od 40 odsto.

Prilikom kupovine bele tehnike veoma je važno obratiti pažnju i na funkcionalnost.

Na primer, ukoliko kupujete frižidar neophodno je uzeti u obzir par ključnih faktora: koliko vam je potrebno prostora u njemu, da li vam je potreban onaj sa zamrzivačem ili bez njega i slično. Morate znati šta želite i šta da očekujete od određenog uređaja.

Važan je i dizajn, ali to je već stvar ukusa i tu smo sigurni da nećete pogrešiti. U Tehnomedia prodavnicama pronaći ćete baš ono što ste tražili i oduvek želeli.

 CANDY BIANCA AMBIENT M  L  x

 

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *