Pomoćnik broj 1 u kuhinji

Seckalica

Ne gubite vreme na seckanje voća i povrća ili pasiranje- nabavite seckalicu koja će vam olakšati uobičajene životne navike.

Ono što se koristi svakodnevno i bez čega ne može ni jedna kuhinja je seckalica. Ovaj uređaj je veoma popularan jer za par sekundi obavi seckanje, mućenje i pasiranje. U Tehnomedia prodavnicama možete pronaći veliki izbor ovih aparata, kao i blendera, sokovnika i multipraktika.

Dobro je dan započeti zdravim obrokom. Željene sastojke stavite u blender, pritisnite dugme i za nekoliko minuta dobićete kvalitetan smuti. Uz pomoć ovih malih kuhinjskih aparata možete eksperimentisati u pripremanju kulinarskih specijaliteta.

Prilikom pripreme ručka ono što ni jedna domaćica ne radi sa uživanjem je seckanje povrća. Dosta vremena se izgubi na seckanje šargarepe, kropmira, luka… Međutim, korišćenjem seckalice, možete za 3 sekunde sitno da iseckate luk i to bez suza. Šargarepa isečena na kockice u seckalici izgledaće idealno jednim pritiskom na dugme. Važno je i što ćete prilikom korišćenja ovog aparata isprljati malo posuđa, a zauzima veoma malo prostora u kuhinji. Seckalica je vrlo praktična i za pripremu hrane za bebe. Ne morate da koristite blender za pripremu manjih količina, jer se u seckalici može bez problema ispasirati kuvano meso ili povrće.

Kod nekih modela seckalica velika snaga motora omogućava da vrlo jednostavno usitnite sve vrste hrane, pa čak i začinsko bilje ili orašaste plodove. Često se koristi za mlevenje začina kod pripreme pasta ili humusa. Jači modeli pogodni su i za usitnjavanje kockica leda kod spremanja osvežavajućih voćnih napitaka.

U Tehnomedia prodavnicama pronaći ćete i širok asortiman miksera. Od onih jednostavnih do visoko sofisticiranih miksera za hranu, zavisno od kapaciteta i funkcija. Pojedini modeli su opremljeni i dodacima za mešanje, pasiranje i mućenje. Pogodni su za mućenje jaja, raznih krema, pavlake, mešanja testa za kolače, ili nežno miksiranje voća. Ovi mali kuhinjski aparati su jednostavni za korišćenje i održavanje. Peru se ručno, a na nekim deklaracijama piše da se određeni delovi smeju prati i u mašini za sudove.

Svi uređaji se razlikuju po jačini motora i sečiva. Za koji ćete se mali kuhinjski aparat opredeliti zavisi od navika koje imate. Ako se zdravo hranite i trenirate onda vam je blender neophodan. U slučaju da ste ljubitelj ceđenih i zdravih sokova onda je sokovnik pravi izbor za vas. Za često pravljenje čorba i ako imate malo dete onda je seckalica nešto što vam je neophodno u kuhinji. A ako vam je sve ovo potrebno onda se bez dileme odlučite za multipraktik koji sve to poseduje u jednom uređaju.

Posetite najbližu Tehnomedia prodavnicu ili online shop www.tehnomedia.rs i izaberite svog novog pomoćnika. Očekujemo vas.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *