Vreme je za roštilj

Rostilj

Volite druženja i kada vam dolaze prijatelji u goste. Morate da pripremite nešto ukusno, dobro i što svi vole. Sa roštiljem nećete pogrešiti.

Niko ne voli posao oko loženja vatre, oblake dima oko sebe, čišćenja gareži i udimljenu odeću. Ovo će sve otići u zaborav sa električnim roštiljem. Električni roštilj vam pruža lako i jednostavno roštiljanje. Nije lako ispeći i napraviti meso na žaru koje će biti mekano i sočno, ali uz roštilje grilovekoje možete kupiti u Tehnomedia prodavnicama, imaćete ukusan obrok.

rostilj

Roštilji i grilovi su aparati koji se mogu koristiti bilo gde u kuhinji, na terasi ili bilo gde je vama zgodno, a utičnica blizu. Većina roštilja poseduje ugradnu oblast koja skuplja masnoću tokom procesa kuvanja tako da ćete zadovoljiti i one koji ne vole masnu hranu. Električni roštilj, na ćumur ili gril ploča je nešto što morate da imate. Kod električnog roštilja možete da birate između roštilja sa rešetkom, koji je često povoljniji i onog sa aluminijumskom pločom. Ako se odlučite za onaj sa sitnijom rešetkom moćićete da pečete i manje komade mesa. Ploče imaju ravnu i rebrastu grejnu površinu i praktičnije su. Premazane su materijalima koji sprečavaju da se hrana lepi za njih. Brza i ukusna hrana bez vatre i dima zagarantovana je ovim električnim roštiljima i gril pločama.

gril

Za roštiljanje ne morate da čekate sunčan dan i da odete na izlet, već možete to da uraditi na svojoj terasi ili u kuhinji. Uključite ga u struju, sačekate da se ugreje, stavite meso ili povrće da se peče i veoma brzo i lako je sve gotovo. Mnogo toga može da se spremi na ovim aparatima. Osim slanine, kobasice, piletine, bataka, krilca, kremenadle i ribe, možete na ovaj način pripremiti i krompir, paprike, tikvice i drugo povrće, kao i jaja. Pre nego što stavite meso da se peče bilo bi najbolje  da ga držite neko vreme u marinadi. Prilikom pečenja, savetuje se da se ne soli, jer so izvlači vodu i bude suvo, nego bi bilo najbolje pred kraj. U posudu ispod rešetke ili ploče sipa se voda koja isparava tokom pečenja, a masnoća se sliva u posudu namenjenu njenom odlaganju. Da bi se ispeklo meso, nije potrebno više vremena nego na običnom roštilju.

Izuzetnog kvaliteta i po povoljnim cenama u Tehnomedia maloprodajnim objektima možete kupiti električni roštilj, onaj na ćumur ili gril ploču. Vrata Tehnomedia prodavnica su vam širom otvorena, jer Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *