Korisnici su Facebook proglasili za najgoru kompaniju

x   T.

Facebook koji je nedavno preimenovan u “Metu” je prema istraživanju sajta “Yahoo Finance” proglašen za najgoru kompaniju na svetu u 2021. godini.

Istraživanje

U ovom istraživanju koje je ralizovao “Yahoo Finance” učestvovalo je 1 500 ispitanika koji su imali na desetine alternativa da izaberu i na kraju najviše negativnih ocena dali su Facebboku. Kineski gigant e-trgovine “Alibaba” je kao drugoplasirani imao za 50 % manje glasova.

Zašto su im korisnici dali negativne ocene?

Neki ispitanici su kao razloge zašto su Facebooku dali negativne ocene i proglasili ih za najgore u ovoj godini naveli: cenzuru, dezinformacije, podstrekivanje na svađu, loš uticaj na mlade.

” Cenzura je razlog”.

“Platformu kritikujem zbog neuspeha jer ne može da se nosi sa dezinformacijama, a to se naročito odnosi na pandemiju kovida 19.”

“Negativno sam ocenio Facebook zbog podrivanja demokratije širom sveta, a samim tim mislim da su doprineli i porastu ekstremizma krajnje desnice”, samo su neki odgovori i razlozi zašto je Facebook negativno ocenjen.

Mnogi su istakli da negativno utiču na mlade, na njihovo samopouzdanje i mentalno zdravlje.

Aplikacija kompanije za deljenje fotografija, Instagram imaju negativno dejstvo na mentalno zdravlje tinejdžera. Veliko ogorčenje i bes izazvao je interni dokumnet koji se pojavio u javnosti kada je uzbunjivačica otkrila da su vlasnici Facebooka znali da na samopouzdanje mladih ljudi utiče Instagram, ali zbog novca i profita taj problem su zanemarili.

Optužbe

Ove godine je bilo mnogo pritužbi na Facebook. Morali su da se nose sa optužbama za curenje informacija, kao i nekoliko antimonopolskih istraga. Verovatno je i to jedan od razloga rebrendiranja firme. Ovo istraživanje je sajt “Yahoo Finance” sproveo 4. decembra.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *