Kupovina mobilnog telefona

x

Želite da kupite mobilni telefon. Mi ćemo vam olakšati kupovinu. Maksimalan izbor po minimalnim cenama nudi Tehnomedia.

Mobilni telefon je navika i potreba. On je sredstvo komunikacije i informacije, čuvar uspomena, pogled na svet, muzički uređaj, navigator i još mnogo, mnogo toga. Ako ste odlučili da kupite nov telefon morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Proverite koje sve funkcije nudi i šta sve može da radi.

Zašto ste odlučili da kupite novi mobilni telefon? Koliko planirate dugo da ga koristite? Šta vam je najvažnije? Ovo su samo neka pitanja na koja morate znati odgovor, pre nego što krenete u kupovinu.

Prvo odredite budžet kojim raspolažete, a onda je i selekcija prilikom izbora modela lakša. Skuplji modeli uglavnom imaju jače i bolje performanse. Razmislite o operativnom sistemu. Postoje: Android, iOS i Windows Phone. Najzastupljeniji su: Android i iOS. Android platformas nudi odličan izbor mobilnih telefona po različitim cenama. Dostupne su skoro sve aplikacije. Stabilan sistem predstavlja takođe i iOS jer su operacije sigurne i u iPhone dobro integrisane. Aplikacije rade samo u uređaju istog proizvođača a ovde je to Apple. Windows Phone je operativni sistem koji ima lakšu upotrebu zbog jednostavnog interfejsa ali i broj aplikacija je manji. Prilikom kupovine novog mobilnog telefona obratite pažnju i na praktičnost. Vodite računa da vam odgovara težina, oblik i izgled. Verovali ili ne, prema nekim istraživanjima u proseku u ekran dnevno pogledamo 110 puta.

image

Informišite se i o dodatnim specifikacijama koje ima vaš izabrani model telefona. Verzija softvera je veoma bitna. Ako je vaš izbor Android odlučite se za telefon sa aktuelnom i poslednjom verzijom softvera. Obratite pažnju i na RAM memoriju. Što je veća to je bolje. Više stvari odjednom moći će da pokreće ako ima više RAM-a. Brzinu telefona i performanse u zahtevnim aplikacijama poput video igrica određuje CPU. Memorijski prostor za fotografije, video snimke, razgovore, poruke i aplikacije vam omogućava količina interne memorije odnosno prostor za skladištenje podataka. Većina modela dozvoljava pomoću memorijske kartice proširenje memorije, tako da prilikom kupovine obratite pažnju i na tu činjenicu.

image

Većini je prilikom izbora presudna kamera. Svi obraćaju pažnju na broj megapiksela, a ustvari osnovni su: otvor blende, količina svetlosti koju dobija senzor, veličina senzora i optička stabilizacija kadra. Vodite računa i o jačini baterije jer od toga zavisi i njena dužina trajanja.

Tehnomedia ima odličan izbor. Možete birati smart ili standardne, obične mobilne telefone. U ponudi smart telefona su brendovi: Alcatel, Alpha, Apple, Asus, Cat, Crosscall, Energizer, Gigaset, Hisense, Honor, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Oukitel, OnePlus, Realme, Samsung, TCL, Tesla, Vivax, Wiko, Xiaomi.

U svetu pametnih telefona najpoznatiji brendovi su svakako Apple i Samsung, ali poslednjih godina po brojnim funkcijama i odličnim performansama ka vrhu nezaustavljivo idu i Xiaomi, Honor i Huawei.

image

Uz mnoge modele kao dodatak dobićete digitalne olovke. Mnoge opcije i nisu toliko bitne. Većina ima čvršću konstrukciju i pojačanu biometriju. Na sve obratite pažnju prilikom kupovine. Ako ste i dalje neodlučni oko izbora, posetite neku od Tehnomedia prodavnica jer će ljubazni i obučeni prodavci odgovoriti na sva vaša pitanja i rešiti svaku dilemu.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *