Dezinfekcija daljinskog upravljača

daljinac

Pored redovnog brisanja prašine, nekako uvek zaboravimo da obrišemo uređaje koje najviše koristimo u toku dana. Jedan od njih je daljinski upravljač.

Da li se sećate kada ste poslednji put očistili daljinski upravljač? Da li znate koliko se bakterija i prljavštine nakupilo na njemu?

Stalnu brigu zahteva svaka oprema pa tako i daljinski upravljači. S njima smo najviše u kontaktu. Svakodnevno ga uzimaju svi ukućani, a često ga dodiruju i kućni ljubimci ako ih imate. Na površinu konzole vašeg daljinskog, kao i iznutra ne ulaze se samo prljavština i prašina, već i razni mikrobi i bakterije. Često uhvatite daljinski masnim rukama dok nešto jedete, a na taj način bakterije se samo šire. Zato morate voditi računa i o daljinski upravljačima i redovno ih čistiti i dezinfikovati. Daljinski ima male otvore, tako da morate paziti da ne koristite neke tečnosti koje bi tom prilikom ušle u te rupice i oštetile ili otežale rad vašeg upravljača.

Prvo ćete iz daljinskog upravljača izvaditi baterije.

***Pripremite vatu, ubrus i gel za dezinfekciju ruku. Na papirni ubrus stavite malo gela za dezinfekciju ruku. Pažljivo očistite daljinski. Prljavštinu oko dugmadi ćete očistiti tako što ćete staviti gel na vatu i polako preći preko njih. Sve će biti gotovo za par sekundi. Dezinfikovali ste i očistili daljinski i otarasili se loših bakterija koje uvek nađu prečicu do vašeg tela.

Daljinski možete očistiti i ovako.

***Pomešajte sapun i vodu. Umočite krpu u taj rastvor, ali da krpa bude samo vlažna. Pažljivo obrišite prednju i zadnju stranu daljinskog. Nakon toga daljinski prebrišite suvom krpom. Sitne delove između tipki na daljinskom upravljaču očistićete tako što ćete štapiće za uši umočiti u alkohol i pažljivo obrisati te delove. Ako primetite neke ostatke hrane ili nešto slično unutar tipki, otklonićete ih pažljivo čačkalicom.

Dugmićima i udubljenjima oko hjih mora da se posveti posebna pažnja prilikom čišćenja. Odlično ćete očistiti svoj daljinski i mokrom dezinfekcijskom krpom.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *