Koraci ko laki oblaci

x Masazeri

Pored dobre obuće, pravilnog hoda i vežbi, umornim stopalima može pomoći još jedna stvar. Terapija za umorne i otečene noge je masažer za stopala.

Potrebna vam je neka relaksacija, jer dugo stojite, možda obavljate neki težak fizički posao, ili nosite visoke potpetice? Pravi izbor je masažer za stopala– on će otkloniti sve neugodnosti koje osećate. Ako ste možda dugo bili neaktivni pa ste počeli da vežbate, nosite neudobnu obuću ili dosta vremena provodite na nogama znajte da je posledica toga bol u stopalima. Ovaj masažer je prava antistres terapija i možete ga pronaći u Tehnomedia centru.

Jednostavno napunite masažer vodom željene temperature, uključite ga u struju i udobno se smestite. Izborom jednog od 4 programa masaže vaša stopala će dobiti više nego zasluženu relaksaciju. Na raspolaganju vam je topla masaža bez mehurića, topla masaža sa mehurićima i topla kupka sa intenzivnim mehurićima.  Upotrebom dodatnih eteričnih ulja i sapuna možete odraditi aroma-terapiju svojih stopala. Kada žurite, masažer možete koristiti bez vode za suvo masiranje stopala.  Ovaj masažer za stopala je idealan za poboljšanje periferne cirkulacije stopala, njihovu relaksaciju i eliminisanje osećaja napetosti, što sve zajedno, smanjuje nivo stresa u vašem organizmu. Kućište je izrađeno od čvrste plastike sa duplim zidom koji sprečava odvođenje toplote vode iz masažera. Po dimenzijama odgovara za sve veličine stopala. Bez obzira koji broj cipela nosite u masažeru postoji dovoljno prostora da udobno smestite svoja umorna stopala. Povezanost ljudskih unutrašnjih organa sa biološki aktivnim tačkama na stopalu je poznata od davnina. Proces oporavka od mnogih bolesti možete ubrzati pravilnom stimulacijom jer imaju puno nervnih završetaka.

imageUz pomoć ovog masažera, koji ustvari verno simulira pokrete dlanova profesionalnog masera sve možete da uradite sami kod kuće i ne morate da plaćate skupe masaže u salonima.

Masažer se nalazi u kućištu od izdržljivih materijala sa otvorima za stopala. Unutar otvora nalaze se džepovi od prijatnog tekstila u kojima vaša stopala udobno leže kao u mekim čarapama i pružaju vam osećaj komfora. Sistem se sastoji od rotirajućih i kompresivnih elemenata. Kompresivni jastučići nežno povećavaju pritisak na vaša stopala poput dlanova masera, dok rotirajući delovi simuliraju pokrete prstima. Kombinacija ova dva tipa masaže učiniće da se osećate kao da ste na profesionalnom tretmanu nekog spa centra. Dodatni element koji čak ni prava masaža ne poseduje je mogućnost grejanja stopala. Toplota pozitivno deluje na cirkulaciju u stopalima, smanjuje tenziju u mišićima i ubrzava oporavak. Masažer za stopala Clatronic, iz asortimana Tehnomedia centra je idealno rešenje koje će vam pomoći da se opustite i uklonite tenziju kako u stopalima i nogama, tako i u čitavom telu.

***
Drevna medicina kaže da se na stopalima nalaze centri svih organa i delova tela i da se preko njih može uticati na zdravlje čitavog organizma. Po tom verovanju, masažom stopala možete uticati na zdravlje mozga, srca, pluća, jetre, creva, bubrega i svih ostalih organa. Još u drevnoj Kini pre 5.000 godina su napravljene prve mape refleksnih zona na stopalima koje su ostale praktično nepromenjene sve do danas. Toliko je u njihovoj tradicionalnoj medicini važno mesto masaže stopala i verovanje da je ona izuzetno bitna za zdravlje čitavog organizma. Masažer za noge fokusira se na čitavo stopalo i ne postoji nijedna tačka koja je zanemarena. Ne samo da na ovaj način eliminišete bol i tenziju u nogama, već po drevnom verovanju, čuvate zdravlje i vitalnost celog svog tela.

x Setanje

Verovali ili ne…

Da li ste znali da u proseku osoba pređe oko 6000 koraka dnevno? Za vreme brzog hodanja, naša stopala padaju na tlo brzinom od 18 kilometara na sat, svaki put doživljavajući pritisak jedan i po puta veći od telesne težine. Tokom skakanja, trčanja ili plesa na primer opterećenje se povećava četvorostruko i zato se mora voditi računa o nogama i stopalima na vreme.

Noge su deo tela o kojima ljudi ne razmišljaju mnogo, sve dok ih ne zabole. Vremenom postaju vrlo ranjive, jer celog života održavaju težinu osobe. Aparat za masažu stopala, koji možete kupiti u Tehnomedia centru je rešenje. Prednosti su mnogobrojne, možete ublažiti umor, smanjiti napetost u nogama i mišićima stopala, poboljšava se raspoloženje, nestaju problemi sa spavanjem. Masažer za stopala vas čeka u TEHNOMEDIA prodavnicama. Dobro došli.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *