Magični dani tanga na Borskom jezeru

blog x

Nezaboravan Tango maraton održan na Borskom jezeru. Okupio je strastvene plesače iz zemlje i inostranstva. Ovaj događaj je pružio neverovatan spoj kulture i strasti prema tangu u prekrasnom ambijentu jezera.

Na Tango maratonu koji je trajao 4 dana, strast i život su se pretočili kroz plesne korake blizu 80 strastvenih učesnika. Svaki plesni par je doneo svoju jedinstvenu energiju i interpretaciju tanga, stvarajući nezaboravan spektakl. Ovaj događaj je istinski oslikao ljubav prema tangu i spojio ljude iz različitih krajeva sa istom strašću prema plesu.

image  x

Organizator tango maratona bio je “Mil Pasos Dance Studio“, a jedan od sponzora kompanija “Tehnomedia centar d.o.o.”

Tehnomedia nam je izašla u susret na najlepši mogući način i prepoznala lepotu plesa i našu misiju povezivanja kroz ples i muziku. Uvek ste tu za nas i najlepše vam hvala i ovog puta za sponzorstvo. Želela bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost kompaniji Tehnomedia u ime organizatora. Vaša podrška je bila neprocenjiva i doprinela je uspehu ovog događaja. Svojim sponzorstvom ne samo da ste finansijski podržali našu manifestaciju, već ste pokazali i svoju posvećenost zajednici i kulturi. Zahvaljujući vašoj podršci, uspeli smo da napravimo nezaboravan događaj koji je okupio strastvene igrače i ljubitelje tanga iz zemlje i inostranstva”, istakla je Radica Krstić, jedna od organizatorki.

   n

Kroz pokrete koji se prepliću i rastapaju, tango je priča o komunikaciji bez reči. Svaki korak, svaki dodir i svaki pogled su pažljivo izabrani kako bi se prenela dubina osećanja. Strast koja se oseća tokom tanga je gotovo opipljiva, dok elegancija pokreta pruža celoj predstavi notu visoke umetničke vrednosti.

Večeri tanga koje smo doživeli su više od običnog događaja. Bila je to duboka i emocionalno nabijena plesna priča koja nas je prenela kroz vreme i kulture, otkrivajući nam svu strast i eleganciju ovog izvanrednog plesa. Tango je mnogo više od plesa. To je jezik tela, izraz dubokih emocija i putovanje kroz strastvenu interakciju između partnera. Ovaj ples, koji je nastao u predelima Južne Amerike, brzo je osvojio svet svojom senzualnošću i izazovnošću. Naš Tango maraton bila je prilika da se potpuno posvetimo ovoj umetnosti i da je osetimo u svoj njenoj lepoti. Škola tanga u Zaječaru “Mil pasos” pod tim imenom postoji 3 godine, ali radi mnogo duže. Organizatori Tango maratona pored mene su i Tatjana Najdanov, Martin Najdanov, Milena Pacić i Sanja Đorđević.

BLOG FB  x

Tango maraton je održan u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru. Pored učesnika iz naše zemlje gostovoli su i plesači iz Bugarske, Slovenije, Makedonije. Plesači su bili pravi umetnici koji su nas vodili kroz priču tanga. Njihova tela su bila instrumenti kroz koje su prenosili svoje emocije. Strast, želja, tuga i radost – sve su to bile nijanse koje su virtuozno interpretirali. Radica jedna od organizatorki se zahvalila svim učesnicima što su doprineli uspehu ovog jedinstvenog događaja.

“Cilj ovog događaja je širenje plesne zajednice na istoku naše zemlje. Četvrtu godinu organizujemo Tango festival, tri godine je bio na Felix Romuliani ali smo rešili ove godine da predstavimo i neke druge lepote naše istočne Srbije. Odlučili smo se za Borsko jezero i hotel „Jezero“ koji ispunjava sve evropske standarde za hotel sa četiri zvezdice i prostire se na blizu 13 000 kvadrata. Nalazi se kraj Borskog jezera, 17 kilometara od Bora, a 250 od Beograda. Ovaj hotelsko-turistički kompleks nas je očarao skladnom arhitekturom, modernim enterijerom i najvišim nivoom usluge i sadržaja. Posebno se zahvaljujem ljubaznim radnicima i besprekornoj usluzi. Inače, ovaj hotel je dobitnik brojnih priznanja i medalja za brojne sadržaje, visok kvalitet ukupne gastronomske ponude, smeštaja, usluge, uređenje,” naglasila je Radica.

BLOG FB  x

Osim plesača, i sami posetioci su doprineli čaroliji ovog događaja. Njihova prisutnost i uzbuđenje što učestvuju u ovom večernjem plesnom spektaklu dodala je posebnu dimenziju celokupnom doživljaju. Iako su većina prisutnih možda bili amateri u tangu, njihova želja da se prepuste ritmu i pokretima otkrila je pravu suštinu ovog plesa – istraživanje i izražavanje kroz ples.

“Uživali smo zaista. Sami plesači su bili prava poslastica za oči. Njihova strastvena izvođenja tanga prenosila su emocije i priču koja je oživela svaku notu muzike. Svaki korak je bio precizno izveden, svaki pokret pažljivo sinhronizovan sa partnerom. Svojim tehnikama i interpretacijama, plesači su nam preneli duboku strast, senzaulnost i intimnost, a po tome je tango i poznat i zato ga obožavamo,” kazali su Ana i Vladimir iz Novog Sada.

“Volim ovakva dešavanja i sviđa mi se atmosfera. Ovde mogu da razmenim svoja iskustva i misli o plesu i da upoznam ljude koji dele istu strast kao i ja prema plesu. Tango nije samo ples nego i način izražavanja emocija,” podelio je svoje utiske sa nama Miloš iz Ćuprije.

Uživala sam. Igrači su očaravali svojim strastvenim i profinjenim pokretima, dok su se njihovi partneri potpuno prepuštali ritmu i vođstvu svog partnera. Svojim tehnikama, plesači su dočarali svu dubinu emocija koje tango nosi sa sobom. Divno iskustvo,” rekla je Ana Nauparac Despotović.

Tokom trajanja Tango maratona svi su se potpuno predali ritmu i duhu tanga i bez obzira na nivo iskustva, povezali se kroz ovu umetnost. Smeh, sreća i oduševljenje širili su se prostorom hotela “Jezero” dok su se koraci tanga ispreplitali. Tango nas je podsetio na važnost komunikacije tela, emocija koje se izražavaju kroz pokrete i činjenicu da je ples jezik univerzalne strasti. “Do sledećeg puta, ostanimo povezani kroz ritam i pokrete,” poručuju organizatori.

Kako je izgledala igra strasti na kasnoantičkom lokalitetu Felix Romuliana pre 2 godine čitajte OVDE.

BLOG FB x

image

BLOG FB  x

image

   n  x

image
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *