Mentalne vežbe

x   T.

Kako vežbe utiču na telo tako i na mozak. Biće snažniji što ga više koristite.

Kako bi ostao u formi, vašem umu i mozgu je potreban trening. On fukcioniše na isti način kao i telo i zato mora da se vežba i vodi računa o njemu.

image

Pre svega važno je da ga pravilno hranite. Jedite hranu koja je bogata antioksidantima i visokokvalitetnim mastima. Za pripremu hrane potrebni su vam kvalitetni aparati, a Tehnomedia nudi odličan izbor za tu namenu. Jedite sve što je zdravo. Pomoću kvalitetnog sokovnika iz Tehnomedie lako i brzo možete napraviti voćni sok i pravu vitaminsku bombu i nahraniti pored mozga i telo. Pomoću dobrog blendera za tili čas napravićete zdrav kašasti odbrok. Neka vaš jelovnik sadrži: integralne žitarice, nemasne proteine, povrće, ribu, voće i zdrave masti kao što su: maslinovo ili riblje ulje i orašaste plodove, na primer. Kuvanje na pari je veoma zdravo. Za mozak nije dobro jesti hranu koja sadrži previše kalorija i zasićene masti, jer loše utiču na koncentraciju i pamćenje.

Obratite pažnju na svetlost. Pravo osvetljenje deluje na budnost i aktivnost mozga. Tehnomedia nudi odličan izbor osvetljenja.

image

Svakodnevno šetajte minimum 15 minuta, jer su sunčevi zraci prava blagodet za vaš mozak. Jutarnjom šetnjom mozak ćete dobro pripremiti za početak dana, razbuditi ga i pokrenuti. Vežbajte. Vozite bicikl na primer, a u Tehnomedia prodavnicama možete pronaći model po svojoj meri: balkans skuter, trotinert, električni bicikl.

Vežbanjem na primer povećavate nivo kiseonika u organizmu, bolje ćete se koncentrisati, brže i lakše pamtiti i lakše se osloboditi stresa. Nakon toga bićete mentalno ojačani, puni energije i budni.

image

Dovoljno spavajte. San je presudan za dobar rad mozga. Potrebno je da minimum 6 sati spavate. Nabavite pametan sat iz Tehnomedie koji će izmeriti vaš kvalitet sna i njegovo trajanje. Pre nego što zaspite ne koristite mobilne telefone, desktop računare, laptopove i tablete kako biste lako i brzo utonuli u san. Hormone spavanja poput melatonina potiskuje plavi spektar svetla koje proizvodi ekran. Pre spavanja nemojte da konzumirate kofein i pojedite neku laganu hranu koju ste pripremili u aparatima iz Tehnomedie.

Hobi je zdrav za mozak i ako ga nemate krajnje je vreme da ga pronađete. Možete igrati video igrice i sastavljati i rešavati neke probleme, strategije i slično.

Opustiće vas i radovi oko sređivanja dvorišta, terase ili bašte. U Tehnomedia prodavnicama potražite potreban baštenski alat i oprema.

Održavajte mozak u kondiciji i stalno ga angažujte. Kuvajte, čitajte, igrajte se, šetajte.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *