Merenje temperature bez kontakta

x Esperanza

Brzo i sigurno merenje temperature bez kontakta pomoću digitalnog toplomera sa termometrom Esperanza ECT002.

Od kada je zabranjena prodaja toplomera sa živom 2011. godine, na tržištu su u ponudi razni modeli digitalnih merača. Osnovno sredstvo preventivne kontrole prilikom naših svakodnevnih aktivnosti postali su digitalni tplomeri. Bez njih ne možemo, a koriste se na svakom koraku. Uobičajena je slika danas da se pri ulasku u pozorište, pred neki događaj, utakmicu, ili na poslu svima meri temperatura beskontaktnim toplomerom.

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte ili poručite online beskontaktni digitalni toplomer sa termometrom Esperanza ECT002 koji ima odlične karakteristike.

image

Osim što meri telesnu temperaturu može da izmeri i temperaturu neke druge površine i to sa udaljenosti od 5 do 15 cm. Nakon jedne sekunde rezultati merenja će biti prikazani na displeju. Ako je temperatura van normalnih granica oglasiće se alarmna funkcija i displej će promeniti boju. Pozadinsko osvetljenje u 3 boje u zavisnosti od izmerene temperature pojaviće se na osetljivom LCD displeju. Veličina displeja ovog aparat je 30 x 30 mm. Veoma je pogodan za decu jer se telesna temperatura brzo izmeri bez kontakta. Ovaj digitalni toplomer za 1 sekund meri telesnu temperaturu 32 – 43 °C. Može da meri i temperaturu različitih površina 0 – 100 °C. Temperaturu može da meri sa udaljenosti od 5 do 15 cm.

Za rad je potrebna 9 V baterija. Automatski se isključuje i tako štedi bateriju.

Povišena tempretaura nije bolest ali je znak bolesti i traži ispitivanje. Povišena temperatura ukazuje na metaboličku ili neku drugu promenu u organizmu.

Zanimljivost…

Telesna temperatura se menja u toku dana i kod zdravih i bolesnih. Rano ujutru, između 4 i 6 sati je najniža, a najviša je rano uveče, između 6 i 8sati. temperatura zavisi i od toga da li mso fizički aktivni, kao i od temperature vazduha. Normalna temperatura je od 36,1 do 37,2°C. U mozgu (hipotalamus) se nalazi centar za termoregulaciju, a njegova osnovna uloga je da održava stalnost temperature.

Nabavite ovaj precizan, brzi beskontaktni digitalni toplomer radi sigurnosti i kako biste u svakom trenutku znali na čemu ste. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *