Mašina za sušenje veša nije luksuz već potreba

Masina za pranje

Mašina za sušenje veša nije luksuz, već potreba. Niko ne može bez mašine za pranje veša, ali i mašina za sušenje veša je odlična investicija. Veš se brže suši i ne zauzima puno mesta, kao kada ga raširite i ne gužva se.

Znamo da vas nervira kada vam soba izgleda kao vešernica, jer vam mokar veš na žici zauzme pola prostora zimi ili terasu leti. Jeste da je taj proces sa veš mašinom ustvari dobar kondicioni trening jer mora da se: vadi, otrese, prostre, proverava pipanjem, skuplja, ako je vlažno vrati, pa ponovo zakači… i izgubi se dosta vremena, a i po neki gram, ali sada će to postati samo sećanje i uspomena. Vreme je da nabavite mašinu za sušenje veša. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati mašinu za sušenje veša po svojoj meri.

Kućna pomoćnica i prva pomoć

Mašina za sušenje veša je prava kućna pomoćnica i prva pomoć. Veš je mirisniji, mekši i ne morate tolikoiše da ga peglate. U zavisnosti od vrste veša tako se i suši i prilagođava dužina i jačina temperature, tako da ne može da se presuši ili previše izgužva. Na primer košulje se suše drugačije od peškira. Mašina za sušenje veša poseduje razne nivoe sušenja, koji omogućavaju da najzad i prestanete sa peglanjem. Veš je mekan i izgledaće kao s reklame. Neće biti potrebe da pamučne stvari nakon sušenja u ovoj veš mašini peglate. Potrebno je da samo da se veš složi i dobićete utisak kao da ste ga upravo ispeglali.

x Ves

Prilikom kupovine mašine za sušenje veša potrebno je obratiti pažnju na neke detalje. Za košulje je važno da ima opciju za dodatno tretiranje veša parom nakon sušenja (Steam Tech). Obratite pažnju i da li veš mašina za sušenje veša ima opciju izbora vrste tkanine koja se suši, jer će onda prilagoditi temperaturu i vreme trajanja sušenja veša (Sensor IQ). Funkcja Ion Tech eliminiše loše mirise i alergene. I naravno koliko će njeno korišćenje uštedeti struju. Ako ima oznaku A++, znajte da je sa njom ušteda 20% veća nega kod nižih A kategorija, a sa A+++ štedite i preko 30%.

Peglanje veša koji je osušen u mašini je mnogo olakšan.

x Peglanje

Tipovi mašina za sušenje veša

Postoje tri tipa mašina za sušenje veša: ventilaciona, kod koje se voda odvodi putem odvodne cevi, mašina sa toplotnom pumpom i kondenzaciona.

Kondenzacija

Znamo da je kondenzacija prelazak iz gasovitog u tečno stanje putem hlađenja, pri čemu se oslobađa toplota koja se naziva toplota kondenzacije. Po tom principu rade kondenzacione mašine za sušenje veša. Kod njih se tokom sušenja vlaga izvlači iz veša, a zatim prelazi u vodu, odnosno kondezuje se. Voda se skuplja u posudu koja se na kraju mora isprazniti.

O kondenzacionim mašinama za sušenje veša

Ova mašina može stajati bilo gde, jer nije potreban odvod, a može se na primer montirati i na mašinu za pranje veša. Nakon pranja u mašini za pranje dovoljno je veš  samo prebaciti u mašinu za sušenje. Stavite veš svih materijala i ne treba da se razdvaja. Brzina sušenja zavisi od količine, odnosno ako je u mašini za sušenje veša manje garderobe onda će se brže osušiti. Uz pomoć tajmera, možete da programirate koliko dugo želite da se suši. Poseduju i senzor vlažnosti. Ove sušare ne troši mnogo elektične energije a jeftinija je od one sa toplotnom pumpom.

Postoje i mašine 2 u 1, odnosno mašine sa jednim bubnjem i za pranje i za sušenje.

Vrata TEHNOMEDIA CENTRA su vam širom otvorena. Tehnomedia – ODLIČAN IZBOR!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *