Najbolje grejanje na pelet

x Kotlovi na pelet BLOG

Poslednjih godina je sve popularnije grejanje na pelet. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati peć, šporet, kamin ili kotao za grejanje doma ili poslovnog objekta pomoću ovog goriva.

Ovakav vid grejanja je jeftiniji u odnosu na ugalj na primer. Pelet je, visokoenergetsko, ekološko gorivo od strugotine ili presovane piljevine. Cilindričnog je oblika, a nastaje sabijanjem ostataka drveta topole, lipe, bukve, hrasta, jasena, graba, kao i od neobrađenog otpadnog drveta, odnosno drvene biomase. Nije štetno po čovekovo zdravlje i okolinu, jer je bez hemijskih dodataka. Ima nizak procenat vlažnosti i zato je vrlo kalorično gorivo.

Ovaj obnovljivi izvor energije je u Evropi najznačajniji. Pelet zovu i energentom budućnosti. Glavne prednosti ovakvog načina grejanja je niska emisija štetnih gasova i čisto gorivo. Za razliku od grejanja na ugalj i drva, kada pelet sagori, nastaće veoma mala količina pepela. Posetite Tehnomedia prodavnice i izaberite odgovarajući model kotlova, peći, kamina ili šporeta za grejanje pomoću ovog ogreva. Kako bi pelet sagoreo u grejnom telu pomaže mu ventilator koji snabdeva stalan tok vazduha do peći. Malo dima će biti samo prvi put kada se pokrene rad peći na pelet. Kasnije neće biti vidljivog dima koji mnogima zadaje velike muke i probleme.

image

Zbog veličine i oblika lako se prenosi i nije vam potreban neki veliki prostor za skladištenje, kao ni da se seče ili slaže. Vaše je samo da svratite do Tehnomedia maloprodajnih objekata i izaberete model peći. Upravljanje i održavanje je jednostavno. Jedini posao koji ćete imati je da ubacite deo paketa u kotao ili neko drugo grejno telo, a on će sve sam uraditi automatski. Ceo tok rada i proces: paljenje, sagorevanje, gašenje, je regulisan pomoću savremen elektronike koja je u proizvod ugrađena. Velika prednost grejanja na ovakav način i pomoću ovih peći, kamina, šporeta ili kotlova je što za razliku od peći na drva je što sada nećete morati svakodnevno da ložite. To im omogućavaju integrisani rezervoari koji se mogu napuniti svakih nekoliko dana. Većina pelet kotlova poseduje samostalne rezervoare koji drže pelete za nekoliko meseci loženja. Na vama je jedino da održavate temperaturu i dozirate. Najisplativije, najsigurnije, najzdravije i najčistije je grejanje na pelet.

image

Maksimalan izbor raznih modela šporeta, peći i kotlova na pelet po minimalnim cenama potražite u Tehnomedia prodavnicama. Izuzetnog su kvaliteta, imaju brojne funkcije i karakteristike, a ono što je najvažnije, sa ovim grejnim telima bićete mirni, ugrejani, bezbedni i sigurni godinama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *