Najukusniji domaći hleb

pekara

Nema lepšeg mirisa i ukusa od domaćeg svežeg i vrućeg hleba.

U velikoj ste žurbi i uvek vam nedostaje nekoliko sati. Potreban vam je hleb, ali ne volite kada su vam ruke u testu ili da mesite. Mini pekara je idealno rešenje. U Tehnomedia prodavnicama imamo odličan izbor.

Sada možete sami pripremiti: integralni, crni, kukuruzni, ražani, sa semenkama, hrono, bez glutena…Pustite mašti na volju i eksperimentišite sa dodacima i kao krajnji rezultat dobićete: hleb sa sirom, maslinkama, orasima, limunom, medom…Ušteda vremena i truda je ogromna.

Ne morate da prljate ruke, vaše je samo da dodate sastojke i pritisnete par dugmića na aparatu, a mini pekara će ceo proces rada sama obaviti.

x Pekara

Ubacite sve sastojke u kalup, odaberete željeni program i pritisnete dugme za start. Za sve to je potrebno manje od 5 minuta. Sve ostalo radi sama pekara. Zvučnim signalom vas obaveštava kada je koja radnja u toku: mešenje, pečenje, kao i kada je vaš hleb gotov. Trajanje programa mešanja i pečenja za bilo koji hleb je oko 3 i po sata. Samo brzi beli hleb se pravi za sat i po. Isto se odnosi i na kolače. Može se programirati da se uveče stave sastojci, a ujutru vas dočeka vruć hleb.

image

Na jednostavnom displeju možete da odaberete jedan od nekoliko automatskih programa: beli hleb, francuski hleb, slatki hleb, hleb od celog zrna i tako dalje. Broj automatskih programa zavisi od modela uređaja. Kod nekih pekara postoji i do 16 automatskih programa za pripremu hleba različitih vrsta, kao i za spremanje domaćeg jogurta i džema na primer. Osim toga, tu su i programi za rast testa, za brzo pečenje, za hleba bez glutena. Zahvaljujući funkciji elektronske kontrole zapečenosti hleba, jednostavnim podešavanjem možete da odaberete i koliko će vaša korica biti zapečena.

Izbor veličine hleba zavisi od veličine posude za pečenje hleba. Kod nekih modela veličina vekne se kreće od 750 do 900g, a kod drugih i do 1 600g. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati mini pekaru za hleb po svojoj meri. Birajte između brendova: ECG, Gorenje, Tefal, Vox.

x Hleb

 Odloženi start

Stavite sve sastojke u posudu pekare i namestite vreme za početak pečenja kada vama najviše odgovara. Na boljim uređajima početak možete da odložite za čak 15 sati. Na primer, ukoliko namestite da se hleb mesi noću, ujutro će vas sačekati topla, domaća vekna na stolu. Uz funkciju održavanja toplote uživaćete u toplom, svežem hlebu, čak i ako ste završili sa pečenjem pre sat vremena.

Hleb koji sami pripremite je najzdraviji i najukusniji. Posetite TEHNOMEDA maloprodajne objekte i izaberite pekaru za sebe. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

image

…Recept

Hleb sa cimetom i suvim grožđem

Za hleb od 1kg potrebno je: 470 ml mleka, 50g otopljenog putera, 600g brašna, četiri i po kašike šećera, dve kašičice soli, dve kašičice cimeta, 5g suvog kvasca, 200g suvog grožđa.

Mlako mleko sipajte u kalup. Rastopljeni puter nalijte na mleko, pa dodajte šećer i so. Na to sipajte brašno u koje ste umešali cimet, pa na brašno stavite kvasac. Uključite na program za slatki hleb (ako nemate, može i za običan beli hleb). Suvo grožđe dodajte kada se uključi signal za dodatke nakon 20-tak minuta, ali i nakon minut-dva, kada se makar malo promeša brašno. Sačekajte da se završi program, izvadite hleb i uživajte u savršenom ukusu.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *