Neponovljivo PlayStation5 iskustvo

blog x

Dolaskom Sony PlayStation5 konzole, svet gejminga je doživeo pravu revoluciju. Ključnu ulogu u ovom izuzetnom iskustvu igra upravo DualSense Wireless kontroler, koji donosi ne samo estetske promene, već i inovacije u načinu na koji se igre doživljavaju i igraju.

Zašto Sony PlayStation 5 donosi revolucionarno iskustvo gejminga?

Mada je Sony PlayStation5 debitovao na tržištu pre dve godine, mnogi gejmeri u Srbiji još uvek čekaju svoj primerak. Za sve vas koji planirate da je nabavite, želimo da istaknemo glavne novitete i karakteristike ovog uređaja.

Iskustvo igranja na velikom 4K televizoru je neprocenjivo, a na PS5 konzoli, igre se izvode sa brzinom od do 120 fps-a, što znači da su potpuno glatke i bez trzanja. PlayStation 5 je pre svega gejming konzola, i njegova najvažnija karakteristika je fluidnost tokom igre, što ovaj uređaj donosi u izobilju. Ne smemo zaboraviti ni 3D audio tehnologiju, koja dodatno obogaćuje gejmersko iskustvo. Osim osnovne gejmerske funkcionalnosti, možete instalirati razne dodatne aplikacije kao što su Amazon, Netflix, YouTube i druge. Takođe, PS5 vam omogućava gledanje Blu-ray filmova ako ih prethodno preuzmete i kupite. Sve u svemu, najnovija PS5 konzola nudi nezaboravno Next Generation iskustvo svim igračima.

image

Redizajn i funkcionalnost nove konzole

Izgled konzole je potpuno drugačiji od svih prethodnih modela i izaziva različite reakcije. Mnogi će se složiti da je konzola mnogo lepša uživo nego na slikama. Ima impresivne dimenzije i mora da stoji uspravno zbog svojih bočnih panela koji podsećaju na krila. Unutar konzole se nalazi vrhunski hardver koji se efikasno hladi pomoću rebara na obe strane. Ovaj aspekt dizajna je dobro uklopljen i što je važnije, ventilatori su gotovo nečujni tokom rada. Bučnost je značajno smanjena u odnosu na PS4 i PC. Čak ni optički disk se gotovo ne čuje kad ga ubacite. Takođe, treba napomenuti da postoje dve verzije konzole – jedna sa optičkim diskom (disc edition) i druga cloud verzija (digital edition). Dok je cloud verzija popularna širom sveta, u Srbiji se i dalje preferira tradicionalno ubacivanje CD-ova. Konzola dolazi sa različitim portovima, uključujući USB A, USB C, HDMI i Ethernet. Jedina mana može biti što su konzola i džojstik bele boje, što zahteva češće brisanje prašine. Preporučljivo je i razmatrati upotrebu folije za zaštitu od nesavršenosti poput prljavštine, znoja, masnih ruku i prašine.

Bezbroj mogućnosti

Korisnički interfejs se dosta razlikuje zato što je upgradeovan i vizuelno osvežen. Redizajn je urađen namenski za 4K rezoluciju i nudi korisnicima potpuno nov doživljaj. U prvom redu su ikonice instaliranih igara i striming aplikacije. Ako skrolujete na karticama će biti prikazana vaša dosadašnja dostignuća gde ćete moći da vidite napredak kroz nivoe. Interfejs sada izgleda moćno i moderno i sve se učitava instant.Aplikacija PlayStation Store je sada integrisana u operativni sistem i odmah se pokreće gotovo istog trenutka, što je nekada, na PS4 zaista bilo problematično i dosta sporije. Pomoću ove aplikacije možete tražiti i instalirati nove video igre i aplikacije. I sve ostale PS5 igrice se munjevito učitavaju zahvaljujući ultra brzom SSD disku od 825GB koji je integrisan u konzolu.

Da li je moguće igrati PS4 igre na ovoj konzoli?

Moguće je, zato što su komplementarne sa novom PS5 konzolom. A ukoliko stisnete PlayStation button na samom džojstiku, otvara se meni koji prikazuje igračima notifikacije, ali i nudi razne alate: kao što su downloading status, uvid u onlajn prijatelje, kontrola muzike i podešavanja džojstika i konzole.Dualsense Wirelles kontroler. Unapredite svoje gaming iskustvo uz prilagođene kontrole koje odgovaraju baš vašem stilu igranja.

Iskusite trenutno učitavanje zahvaljujući ultra brzom SSD-u, produbite se dublje u igre putem haptičkih povratnih informacija, prilagodljivih trigerima i 3D audio tehnologije, dok istovremeno istražujete potpuno novu generaciju neverovatnih PlayStation igara.

Novi DualSense Wireless kontroler

Kada govorimo o dizajnu i funkcionalnosti novog džojstika, primetne su značajne promene. Zamena za stari DualShock 4 dolazi u obliku novog bežičnog DualSense Wireless kontrolera, koji je sada veći za čak 15% u poređenju s prethodnikom. Ovo je najveći Sony kontroler dosad i približava se dimenzijama konkurencije. Iako će pristalicama Sony PlayStation-a prvobitno izgledati neobično, brzo ćete se privići, jer je novi gamepad izuzetno udoban u ruci. Pruža bolje prianjanje i pruža nevjerojatan taktilni doživljaj. Najznačajnija promena je uvođenje revolucionarnih haptičkih povratnih informacija, zamenjujući tradicionalne vibracije. Sada, unutar kontrolera, postoje haptički motori koji pružaju interakciju s igračem putem preciznih vibracija. Poseban osećaj pružaju adaptibilni trigeri L2 i R2, koji reaguju kao da imate prave opruge. To može usporiti određene igračke radnje, ali donosi neverovatnu stvarnost. DualSense kontroler takođe uključuje integrisan mikrofon i zvučnik, što ranije nije bio slučaj s DualShock 4. Punjenje kontrolera vrši se putem USB-C porta.

Zaključak

Ovo nije samo kozmetički redizajn, već potpuna revolucija u kvalitetu kontrolera. Sony je pažljivo razmatrao svaki detalj kako bi unapređenje bilo značajno.

image

Dodaci za PS5

U našem asortimanu možete pronaći Sony PlayStation 5 konzolu (Disc edition) zajedno s džojstikom i igricom God of War Ragnarok. Ova ponuda je izvanredna jer vam omogućava da kontroler dobijete zajedno s konzolom, a obično se mora kupiti zasebno. Pored toga, Sony je izbacio i druge dodatke poput slušalica, daljinskog upravljača, kamere i gaming naočara, koje se takođe mogu nabaviti zasebno.

Nadamo se da smo vam uspeli približiti sve značajne prednosti nove PS5 konzole i razjasniti eventualne nedoumice. Ovo je zaista neprocenjivo iskustvo gejminga koje vam je sada dostupno na dohvat ruke.

(O PS5 pisali smo i OVDE. Ponudu igara za unapređeno gejmersko iskustvo pogledajte ovde.)

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *