Nintendo konzola praktična i prenosiva

blog x

Nintendo je u svojoj bogatoj ponudi konzola izdvojio model koji će osvojiti srca gejmera koji vole igrati u pokretu.

image

Nintendo Switch Lite Console Blue, kompaktnija verzija originalne Switch konzole, dolazi sa svojim jedinstvenim karakteristikama koje je čine idealnim izborom za one koji traže praktičnost i prenosivost u svetu igara.

Nintendo Switch Lite je znatno manji i lakši od svog prethodnika, a njegova manja dijagonala ekrana pruža izuzetno poboljšano trajanje baterije. To znači da ćete moći uživati u svojim omiljenim igrama tokom dužih putovanja i avantura, bez brige o baterijskom veku.

Ova konzola podržava igre sa originalnih Nintendo Switch konzola u Handheld režimu, čineći je kompatibilnom sa širokim spektrom naslova. Za one koji žele igrati igre koje ne podržavaju Handheld režim, postoji opcija posedovanja Joy-Con kontrolera i odgovarajuće stanice za punjenje tih kontrolera (kupuju se posebno). Jedna od značajnih prednosti Nintendo Switch Lite je podrška za Multiplayer igru do osam igrača u lokalnoj mreži, gde se Lite konzole mogu povezati i sa originalnim Switch konzolama, pružajući vam mogućnost igranja sa prijateljima i porodicom.

Ovaj model, poznat i kao “Switch Lite,” dolazi sa ekranom veličine 5,5 inča, rezolucijom od 1280 x 720 piksela, osetljivim na dodir, i internom memorijom od 32 GB, uz mogućnost proširenja putem microSD, microSDHC ili microSDXC memorijskih kartica (prodaju se posebno).

Kada je reč o povezivanju, Nintendo Switch Lite nudi Wi-Fi, Bluetooth v4.1 i NFC funkcionalnosti. Sa stereo zvučnicima, tasterima za podešavanje zvuka, senzorima akcelerometra i žiroskopa, ova konzola pruža sve što vam je potrebno za nezaboravno gejming iskustvo. Baterija od 3570 mAh omogućava autonomiju do 6 sati, u zavisnosti o kojoj igri je reč, dok se vreme punjenja baterije kreće oko 3 sata kada je hardver u sleep režimu.

Nintendo Switch Lite dolazi u plavoj boji, a podržava širok spektar igara. Neki naslovi, poput Super Mario Party, 1-2 Switch, i Nintendo Labo različitih varijanti, zahtevaju Joy-Con kontrolere i stanice za punjenje kontrolera kako bi bili kompatibilni sa ovom konzolom. Svi ovi faktori čine Nintendo Switch Lite idealnim izborom za gejmere koji žele praktičnost, prenosivost i širok izbor igara na jednom mestu.

  • Nove Nintendo konzole

S obzirom na petogodišnji vek Nintendovog Switcha, sve ukazuje na to da japanska kompanija priprema svoj naredni potez u gejming industriji. Moguće je da ćemo uskoro dobiti nove Nintendo konzole. Nintendo Switch je prisutan na tržištu već više od pet godina, što nam sugeriše da je vreme za pojavu nove konzole iz japanske kompanije. Originalni Nintendo Switch je lansiran u martu 2017. godine i mada je tokom 2021. godine dobio poboljšanu verziju sa OLED ekranom, igrači već nestrpeljivo iščekuju novitet od strane Nintenda.

Prema izveštaju portala VGC, očekuje se da Nintendo već u drugoj polovini 2024. godine predstavi naslednika Switch konzole. Prema njihovim informacijama, nova Nintendo konzola će zadržati svoju karakterističnu prenosivost i pristupnost, uključujući i slot za fizičke igre. Međutim, razlika će se ogledati u tome što će nova konzola koristiti LCD ekran umesto OLED ekrana, što bi trebalo da rezultira nižim proizvodnim troškovima. Trenutno, Nintendo nije dao zvanične komentare na ove informacije.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *