Novi Apple uređaji su tu! Stigao je iPhone 15

blog x

Iskoristi priliku i istraži Apple svet sa najnovijim uređajima koji su stigli. iPhone 15 i Apple Watch, dostupni po sjajnim cenama!

Stigli su novi Apple uređaji! Pretprodaja počinje 22. septembra, a od 29. septembra možete ih kupiti u našim prodavnicama.

I to nije sve! Na dan početka prodaje pripremili smo za vas posebno iznenađenje. Zašto još oklevate? Sada je vreme da se pridružite Apple zajednici.

Untitled design x

Upoznaj divnovativan, novi iPhone 15

Apple, svetski lider u mobilnoj tehnologiji, nikada ne prestaje da nas iznenađuje svojim inovacijama. 12.9. predstavljena su četiri nova modela iPhone 15:

 • iPhone 15 (6,1 inča)
 • iPhone 15 Plus (6,1 inča)
 • iPhone 15 Pro (6,7 inča)
 • iPhone 15 Pro Max (6,7 inča)
Untitled design x

Novi dizajn “Dynamic Island” i USB-C port – umesto Lightning porta dodaju modernu notu “Pro” modelima. Svi modeli iPhone 15 imaju opciju za OLED ekran sa energetski efikasnim 28nm čipom, obećavajući dužu trajnost baterije. Ove godine iPhone 15 dolazi u pastelnim bojama.

 • Kamera

Kamera je uvek bila ključna karakteristika iPhone-a. iPhone 15 i iPhone 15 Plus usvajaju 48-megapikselnu kameru, čime se poboljšava performansa pri slabom osvetljenju zahvaljujući novom dizajnu senzora. Za ljubitelje fotografije, iPhone 15 Pro Max nudi periskopsko sočivo za vrhunsko zumiranje. S Apple-om, svaka nova verzija iPhone-a je uzbudljiva, a iPhone 15 obećava da će nadmašiti očekivanja, donoseći nam najnovije tehnološke inovacije u kompaktnom i elegantnom uređaju.

 • Inovacije u iPhone 15 Pro kameri i memoriji

Apple se uvek trudi da unapredi svoje uređaje, a iPhone 15 Pro donosi značajne promene u kameri i memoriji.

blog x
 • Kamera i periskopska tehnologija

iPhone 15 Pro dolazi sa standardnim sočivom za zumiranje, dok će modeli iPhone 15 biti opremljeni širokougaonim i ultrawide sočivom. Ova inovacija donosi periskopsku tehnologiju koja omogućava optičko zumiranje do 5x ili čak 10x. Ovaj napredni sistem koristi ugao savijenog ogledala kako bi svetlo reflektovano prema senzoru slike, čime se poboljšava optički zum bez kvalitetskih gubitaka koje donosi digitalno zumiranje.

 • USB-C ulaz

Apple donosi značajnu promenu sa iPhone 15 uređajima – prelazak sa dobro poznatog Lightning porta na USB-C port. Ova promena je rezultat usaglašavanja sa novim regulativama na evropskom tržištu i omogućava korisnicima da koriste isti standard za punjenje na svojim Apple uređajima, uključujući Mac, iPhone i iPad. Modeli iPhone 15 sa USB-C portovima će podržavati visoke brzine prenosa podataka, dok će standardni modeli i dalje koristiti brzine USB 2.0, što će dati prednost Pro modelima.

 • Novi Bionic čip

Sa dolaskom iPhone 15, Apple predstavlja novu generaciju Bionic čipova. Napredniji A17 čip će biti rezervisan za modele iPhone 15 Pro i Pro Max, obezbeđujući još brže i impresivnije performanse za korisnike koji zahtevaju visok nivo snage i efikasnosti. Modeli iPhone 15 i 15 Plus će koristiti 4-nanometarski A16 čip, čija je tehnologija prvi put predstavljena u modelima iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Ovaj čip takođe donosi impresivne performanse i efikasnost, obezbeđujući besprekorno korisničko iskustvo za širu publiku.

 • Dizajn

Dizajn se odlikuje zaobljenim ivicama oko okvira, a ista paleta boja se takođe koristi i za oblikovanje izbočine kamere.

Apple je za izradu iPhone 15 Pro modela iskoristio titanijum, što ih čini najlakšim Pro modelima dosada. Osim toga, odlikuju se novim oblikom ivica i najtanjim okvirima oko ekrana koji su ikad viđeni na iPhone uređajima.

Ekran je opremljen najotpornijim staklom. Ovaj displej je Super Retina XDR sa podrškom za ProMotion, izuzetno dinamičkim rasponom boja i always-on funkcijom. Jedna od značajnih novina u dizajnu je Action Button, koji zamenjuje prethodni prekidač za tištinu. I dalje funkcioniše kao prstenasti prekidač za tištinu, ali ga je moguće predefinisati kako bi obavljao druge funkcije kao što su pokretanje kamere, snimanje glasa i mnoge druge.

Budite uvek prvi uz Apple uređaje. Prednaručite sada, dok će proizvodi biti dostupni za kupovinu u našim prodavnicama od 29. septembra.

Untitled design x

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *