Održavajte aparat za vodu - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Mali kućni aparati » Održavajte aparat za vodu

Održavajte aparat za vodu

23.06.2020

Najednostavniji, najbrži i najsigurniji način za brzo zagrevanje vode je pomoću aparata za vodu. Električni bokal za vodu je postao naša svakodnevica.

Lako i brzo u njemu možete zagrejati vodu do ključanja kako biste napravili čaj, instant kafu ili nešto treće. Tehnomedia vam nudi odličan izbor ovih aparata.

Kako bi vas što duže služio i dobro radio potrebno je da ga redovno održavate. S vremena na vreme ovo električno kuvalo očistite od kamenca.

Nema tu neke velike filozofije i mudrosti. Jednostavno možete za tu namenu upotrebiti ono što već imate u kuhinji, a to je sirće. Jabukovo, vinsko ili alkoholno – svejedno je. Za njegove čarobne i čudesne moći zaslužna je njegova aktivna komponenta, sirćetna kiselina. Oksidacijom alkohola koji se nalazi u svim tečnostima dobijenim fermentacijom nastaje sirće. Sirće može da zameni mnoge jake hemikalije i otrove, ne zagađuje okolinu i nije štetno po zdravlje.

Postupak je veoma jednostavan:

U aparat za vodu sipajte šoljicu sirćeta i ostavite oko 15 minuta da odstoji. Ako se naslage kamenca veće onda možete ostaviti da sirće deluje i nekoliko sati. Na kraju pod mlazom mlake pa hladne vode dobro isperite aparat. Poželjno je je ovaj postupak ponoviti na nedelju dana.

Sirće je idealno za uklanjanje mrlja od kamenca i na slavinama, kadama, tuš kabinama… Toalet papir nakvasite sirćetom i uvijte slavinu, pa preko navucite plastičnu kesu i ostavite tako nekoliko sati. Na kraju samo isperite slavinu.

Pomoću sirćeta se možete otarasiti i fleka od znoja koje su se pojavile na vašoj odeći. Pokvasite ih mešavinom jednog dela sirćeta i pet delova vode. Ostavite malo da deluje, a zatim isperite i operite na način koji to uvek radite.

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram