Redovno održavajte sušaru

Masina za pranje

Ukoliko primetite da je veš u mašini za sušenje na kraju ipak vlažan i nedovoljno suv, vašem uređaju je potrebno čišćenje.

Kako biste sigurno i brzo osušili veš neophodna vam je mašina za sušenje. Veoma su praktične, jer će veš biti suv za otprilike sat vremena, a prednost je i besprekoran miris veša. Da bi ona radila onako kako treba, a vi bili zadovoljni krajnjem rezultatom, morate je redovno čistiti i održavati.

masina susenje

Prestanak grejanja, odnosno sušenja  veša i isključivanje zaštitnog termostata će se dogoditi zbog neočišćenog filtera i neispražnjenog kondenzatora vode ili ako se mašina za sušenje nalazi u pretoploj prostoriji. Kako biste sprečili nepotrebno servisiranje vašeg uređaja potrebno je da: pre svakog sušenja proverite da li je veš dobro oceđen, da očistite filter posle svakog korišćenja mašine za sušenje, proverite da se mašina ne nalazi u prostoriji koja je previše topla sa temperaturom višom od 25 stepeni i da redovno proveravate kada je potrebno kondenzator vode očistiti.

Čišćenje je jednostavno i lako. Iz struje isključite mašinu i skinite sa zadnje strane crevo. Njega možete oprati, ali biće dovoljno i da ga samo istresete. Svaka mašina za sušenje veša je drugačija imajte to na umu. Ipak kod svih modela postoje neke zajedničke stvari.

Mekom krpom i vodom u kojoj ste rastvorili deterdžent očistite kućište. Posebna sredsta za čišćenje mašine za sušenje veša su skupa i nema potreba da se dodatni izlažete troškovima, jer će ovo biti sasvim dovoljno. Na zadnju stranu uređaja  sigurno je napadala prašina tako da je obavezno uklonite. Nakon upotrebe očistite filtere za prašinu unutar mašine za sušenje veša. Čišćenjem će te preduprediti kvar, a i bićete sigurni da neće doći do neke opasnosti poput požara, na primer. Kod grejača i strujnog kola mogu se nakupiti sve one dlačice koje ostanu u filteru nakon svakog sušenja veša, a zapaljive su. Na zadnjoj strani mašine za sušenje otvorite poklopac i primetićete koliko se otpada i tih dlačica tamo nalazi. To čistite nekom četkicom i usisivačem. Sve delove očistite dataljno. Unutrašnjost bubnja usisajte i mesto gde se nalazi filter, jer nemoguće je izvući svu prljavštinu samo prstima. Nakon usisavanja sve prebrišite univerzalnim sredstvom za čišćenje i krpom i vratite na mesto gde se i nalazilo. Možete pod mlazom mlake vode detaljni oprati filter, zatim ga ocediti i osušiti. Pre nego što ga vratite u mašinu filter mora biti suv.

mas za sus bosch wtrvby

U gornjem levom uglu mašine za sušenje veša nalazi se kondenzator vode ili posuda za kondenzat. Možete ovu posudu isprazniti nakon upotrebe. Odgovarajuća signalna lampica će se upaiti na mašini ukoliko se napuni do vrha. Ovu vodu iz posude možete sipati u plastične flaše i koristiti za peglanje na paru. Svakako u uputstvu za rukovanje pogledajte da se nije na mašini upalila neka druga signalna lampica.

Ponovo isprobajte mašinu za sušenje veša tako što ćete je uključiti. Primetićete nakon čišćenja da sušenje traje kraće, da je veš topliji i kako je na kraju veš bolje osušen. Bićete sigurniji i bezbrižniji, a moći ćete i slobodno da je koristite bez ikakvog straha.

Mašine za sušenje veša su veoma korisne, ali kako bi vas dugo služile morate ih redovno održavati. Pridržavajte se uputstva koje dobijate uz mašinu za sušenje veša prilikom kupovine.U zavisnosti od toga koliko je često koristite na 6 do 12 meseci potrebno je da je očistite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *