Oštrica stila sa aparatima za brijanje

blog x  T.

Za vašu rutinu brijanja imamo pravi model.

Električni brijači predstavljaju spas za mnoge muškarce koji užurbano žive i nemaju vremena da se posvete tradicionalnom brijanju sa brijačem, gelovima i losionima. Ovi brijači su tu da olakšaju proces brijanja bez oduzimanja previše vremena.

Za muškarce koji preferiraju bradu, održavanje nje može biti izazov, ali uz pomoć električnih aparata za brijanje i trimera, taj zadatak postaje mnogo jednostavniji. S druge strane, za one koji vole uredan izgled bez brade, električni brijači omogućavaju brzo i lako brijanje za čist i uredan izgled. Njihov dug vek trajanja čini ih efikasnijim izborom u poređenju s običnim, jednokratnim brijačima.

foto blog x

Kada je u pitanju izbor brijača, postoje različite vrste, uključujući rotacione brijače, klasične brijače za suvo brijanje i one za mokro brijanje, kao i modele koji rade na struju ili baterije.

Što se tiče same kupovine, raznolikost opcija može otežati izbor. Rotacioni brijači i brijači sa oštricama nude sličan kvalitet brijanja kao klasični brijači, uz dodatnu udobnost i praktičnost. Brijači sa oštricama posebno su prikladni za osetljivu kožu, pružajući preciznije rezultate.

Mogućnost suvog i mokrog brijanja je takođe bitna opcija kod modernih modela brijača. Suvo brijanje je brzo i jednostavno, dok mokro brijanje pruža dodatnu negu i može se obavljati uz pomoć pene za brijanje ili gela.

Kada je u pitanju izvor energije, električni brijači mogu raditi na struju ili baterije. Ovaj izbor zavisi od potreba i životnog stila korisnika, pri čemu su baterijski modeli pogodniji za putnike, dok su oni koji se često briju možda skloniji modelima koji rade na struju radi izbegavanja čestog punjenja baterije.

(O aparatima za brijanje čitajte i OVDE.)

6 pitanja i odgovora:

1.Koje su prednosti brijanja električnim aparatom?

 • Korišćenje električnih aparata za brijanje nosi sa sobom niz prednosti. Oni kombinuju efikasnost i udobnost na jedinstven način. Zahvaljujući naprednim sečivima, električni brijači omogućavaju glatko brijanje bez iritacije kože. Osim toga, posebno dizajnirana zaštita od kože omogućava nežno brijanje bez direktnog dodira sečiva sa kožom, čime se smanjuje rizik od iritacije i posekotina. Takođe, ovi aparati su dugotrajni i pouzdani, a pružaju kvalitetno brijanje iz dana u dan.

2.Da li je bolje koristiti suvo ili mokro brijanje?

 • Izbor je potpuno vaš. Većina aparata za brijanje prilagođena je za obe opcije, mokro i suvo brijanje. Pre nego što se odlučite, proverite da li vaš model podržava korišćenje sa kremom za brijanje ili pod tušem, kako biste uživali u optimalnom iskustvu brijanja prema vašim potrebama i željama.
foto blog x

3.Kako se koristi krema za brijanje sa električnim aparatom za brijanje?

 • Postupak je jednostavan. Prvo, nanesite gel ili penu za brijanje na kožu kao što biste to uradili kod upotrebe ručnog brijača. Ravnomerno rasporedite proizvod po koži. Zatim, uključite aparat i počnite brijanje potezima gore-dole. Nakon završetka brijanja, pažljivo očistite aparat od ostataka gela ili pene.

4.Kako se najbolje obrijati?

 • Priprema kože: Pre brijanja, osigurajte da je koža čista i suva. Ako koristite kremu za brijanje, nanesite je ravnomerno po koži.
 • Pravilna tehnika: Držite aparat pod odgovarajućim uglom prema koži i koristite lagane, ravnomerne pokrete. Pritisak ne bi trebao biti jak kako biste izbegli iritaciju kože.
 • Potezi brijača: Brijanje treba obavljati potezima u smeru rasta dlaka kako bi se postiglo najbolje rezultate.
 • Redovno održavanje: Nakon svake upotrebe, očistite aparat od dlaka i ostataka proizvoda za brijanje kako biste održali njegovu efikasnost i higijenu.
 • Hidratacija: Nakon brijanja, nanesite hidratantnu kremu ili losion kako biste umirili kožu i sprečili iritaciju.

5.Kako se čisti električni brijač?

 • Isključite aparat: Pre nego što počnete sa čišćenjem, uvek isključite aparat iz struje kako biste izbegli povrede.
 • Očistite glavu brijača: Ako je moguće, odvojite glavu brijača od tela aparata. Očistite je četkicom ili isperite pod mlazom vode kako biste uklonili dlačice i ostatke proizvoda za brijanje.
 • Sušenje: Nakon čišćenja, ostavite brijač da se osuši potpuno pre nego što ga ponovo upotrebite ili odložite.

6.Koliko često treba menjati glavu aparata za brijanje?

Preporučljivo je zameniti glavu aparata za brijanje svakih 18 meseci kako biste očuvali optimalne performanse. Folija za brijanje i sečiva su poput dva kraka makaza i nakon dugotrajne upotrebe, neizbežno će se istrošiti. Redovna zamena osigurava da vaš aparat i dalje pruža efikasno i udobno brijanje.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *