Pohovana riba u pivu

naslovna

U ovom obroku uživaće sva vaša čula i setićete se dana provedenih na moru.

Ovo je idealan obrok ne samo u vreme posta. Na količini se dobija pohovanjem tako da ćete dobiti idelan ručak za celu porodicu i uz malu količinu ribe. Možete na ovaj način pripremiti oslić, soma ili bilo koju drugu ribu. Na kraju je potrebno samo da nacedite malo limuna na nju, a kao prilog dodate i neko bareno povrće.

Sastojci:

1 kg ribljih fileta, 400 ml piva, 2 do 3 kašike ulja, kašičica soli, 8 kašika brašna, prezle, brašno i malo susama ili lana.

Priprema:

Potrebno je da fileti budu poluzaleđeni. Ostaće sočni, jer će u toku pečenja ispustiti vodu, ali neće svu. Pivu dodajte brašno i so i dobro umutite kako bi se izgubile grudvice. Potrebno je da smesa bude kao za palačinke, ređa. Nije dobro da bude gusta, jer će se za filet zalepiti previše i samim tim i više prezle i krajnji rezultat će biti malo ribe unutra, a previše pohovanog. Dovoljno je da filete posolite samo sa jedne strane. Fileti neka odstoje posoljeni dok se zagreje ulje. U brašno uvaljajte svaki filet, pa u smesu sa pivom i onda u prezlu kojoj po želji možete dodati susam i lan. Spuštajte filete u zagrejano ulje i sa obe strane pecite dok ne porumene.

Na kraju iscedite malo limunov sok na filete. Uz ribu idealno se slaže pirinač sa povrćem.

Prijatno!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *