Pregled najnovijih tehnoloških inovacija sa MWC 2024 u Barseloni

blog x   T.

Fascinantne i pametne inovativne mogućnosti koje će oblikovati budućnost industrije.

Na nedavno održanom svetskom mobilnom kongresu (MWC) u Barseloni, Tehnomedia je imala zadovoljstvo da pošalje svog kategori menadžera, Milana Stankovića, na putovanje u svet najnovijih tehnoloških inovacija. Milan je imao priliku da se upozna sa najnovijim trendovima i otkrićima u mobilnoj tehnologiji koji obećavaju da će oblikovati našu budućnost.

ccdf  dc b fbf x

“Ovo nije samo još jedan sajam tehnologije, MWC u Barseloni predstavlja jedan od najvećih svetskih kongresa ovog tipa. Impresivno je svedočiti šta sve novo možemo očekivati u domenu mobilne tehnologije u bliskoj budućnosti. Veštačka inteligencija dominira svetom tehnologije, a to se jasno vidi iz predstavljenih inovacija i proizvoda. Nosim sjajne utiske sa ovog sajma i bila su ovo 3 fantastična dana gde je prikazana budućnost. Spoznati kako kompanije poput HONOR-a prezentuju nove modele telefona, laptopova i inovativnih rešenja koja integrišu veštačku inteligenciju na način koji olakšava svakodnevni život korisnicima je neprocenjivo. Hvala Honor-u i mojoj kompaniji Tehnomedia koji su mi omogućili posetu Barseloni i prisustvo na sajmu kao i ovom nezaboravnom iskustvu. kazao je Stanković.

image

Jedan od najintrigantnijih aspekata sajma bio je fokus na povezanosti svih uređaja koji mogu biti deo naše svakodnevice – od pametnih telefona do kamera i pametnih kućnih uređaja. Honor je predstavio niz uzbudljivih noviteta, uključujući Magic Portal i MagicRing, funkcije omogućene veštačkom inteligencijom, koje će znatno olakšati korisničko iskustvo. Ovaj brend je zasluženo dobio 45 nagrada od svetskih medija za svoje inovacije. Posebno je impresivan bio Honor Magic6 Pro telefon, namenjen evropskom tržištu, koji donosi revolucionarne AI funkcije koje će transformisati način na koji koristimo telefone. Pored toga, partnerstvo sa Porsche Design-om donosi nam ekskluzivnu verziju Magic V2 modela, što pokazuje posvećenost kompanije Honor inovacijama i vrhunskom dizajnu.

eaaa b c bae ecb x

Veliki korak napravili su sa svojim prvim električnim automobilom, Xiaomi SU7, označavajući ulazak u potpuno novu kategoriju proizvoda. Ovo je samo deo šire strategije kompanije koja sada teži da integriše čoveka, automobil i dom u jedinstveni pametni ekosistem, HyperOS.

Predstavljen je intuitivni sistem koji, za razliku od zatvorenog pristupa nekih sistema, omogućava korisnicima otvoreni pristup. Ova inovacija olakšava svakodnevno korišćenje bez potrebe za dodatnim aplikacijama ili složenim koracima. Na primeru prenosa podataka sa laptopa na telefon, umesto 7-9 koraka, ovde je to svedeno na jedan ili dva koraka.

adbf ef fe ba fffcfaefea x

Veliku znatiželju prisutnih izazvali su psi – roboti.Takođe, pažnju je privukao inovativni robot povezan sa veštačkom inteligencijom koji pruža odgovore u stvarnom vremenu.

fbc a be aa cae x

Motorola je iznenadila posetioce sa savitljivim telefonom koji se lako može nositi kao narukvica oko zgloba ruke. Na sajmu su predstavljeni i neki futuristički koncepti, poput providnog laptopa. Radi se o Lenovu Micro LED ekranu bez ivica, što ukazuje na budućnost tehnologije vizualizacije. Takođe, japanska kompanija KDDI je iznenadila publiku sa svojim originalnim konceptom spoja vazdušnog i podvodnog drona, otvarajući vrata novim mogućnostima u istraživanju teško dostupnih područja.

ef    effbdd x

Ukratko, MWC 2024 u Barseloni obilovao je spektakularnim inovacijama.

“Bila je ovo sjajna prilika upoznavanja sa najnovijim tehnološkim dostignućima kao i nadahnuće za primenu inovativnih ideja koje će promeniti našu poslovnu perspektivu. Velika mi je čast što sam kao predstavnik kompanije Tehnomedia mogao prisustvovati ovakvom globalnom događaju,” zaključio je Stanković.

efe cac a cb cccace x

ab d   dd x

 a c ad ccdfc x

fe c  fc afdbd x

dccee dd c d eaea x
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *