Proširenje kapaciteta na PlayStation 5 konzoli

blog x

Sony je oduševio vlasnike PlayStation 5 konzole najnovijim ažuriranjem firmware-a, udvostručujući kapacitet SSD skladišta na impozantnih 8TB. Ova vest označava revolucionaran korak ka rešavanju problema nedostatka prostora, pružajući igračima sadašnjosti i budućnosti nezaboravno gejming iskustvo.

Sony šalje uzvudljive vesti i donosi osveženje za vlasnike PlayStation 5 konzole. Putem beta programa za ažuriranje firmware-a, korisnici su saznali da će maksimalni kapacitet SSD skladišta biti udvostručen, pružajući značajno olakšanje onima koji su se do sada suočavali s ograničenim prostorom za igre.

Beta program za ažuriranje firmware-a PlayStation 5 konzole započeo je u junu 2021. godine, pružajući korisnicima priliku da unapred saznaju o nadolazećim promenama i aktivno učestvuju u testiranju novih funkcionalnosti. Slično Microsoft-ovom Xbox Insider programu, ovaj beta program omogućava igračima ekskluzivan pristup softverskim ažuriranjima pre zvaničnog izlaska.

Ova inicijativa bila je ključna za uvođenje novih funkcija, uključujući podršku za 1440p rezoluciju, Gamelists za organizaciju igara i, naravno, podršku za M.2 SSD. Oni koji su se pridružili beta programu imali su priliku prvi isprobati ovo dugoočekivano proširenje skladišta. Sa novim firmware-om objavljenim 31. jula, maksimalni kapacitet M.2 SSD-ova sada se penje na impozantnih 8TB, što će biti pravo olakšanje za sve vlasnike PlayStation 5 konzola suočene s izazovom konstantnog brisanja starih igara radi oslobađanja prostora za nove.

Untitled design  x
  • PS 5 sada sa dvostrukim SSD kapacitetom

Nedostatak skladišnog prostora čest je problem među igračima, ali ovo ažuriranje će znatno ublažiti ovu situaciju. Početni skladišni prostor od oko 667GB na PlayStation 5 konzoli često nije dovoljan za većinu korisnika, pa je dodatak M.2 SSD-a često prva stvar koju vlasnici konzole rade. Povećanje kapaciteta na 8TB eliminiše potrebu za stalnim brisanjem starih igara, pružajući korisnicima neprekidno gejming iskustvo.

U poređenju s konkurencijom, Sony je omogućio vlasnicima PS5 da koriste bilo koji M.2 SSD sa odgovarajućom brzinom čitanja, pružajući fleksibilnost i održavajući troškove na prihvatljivom nivou. Ovo ažuriranje ne samo da unapređuje trenutno gejming iskustvo, već i osigurava da prošireno skladište ostane korisno i u budućim generacijama konzola.

Na kraju, ažuriranje firmware-a za PlayStation 5 konzolu ne donosi samo radost, već i olakšanje svim igračima. Udvostručavanje maksimalnog kapaciteta SSD skladišta označava značajan korak napred ka unapređenju gejming iskustva. Sony je još jednom demonstrirao posvećenost korisnicima, pružajući im mogućnost lakšeg upravljanja igrama i podacima!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *