Prva zemlja koja uvodi 6G mrežu

baner 6g mreze

Prva zemlja koja je spremna za uvođenje 6G mreže je Južna Koreja.

Južna Koreja je spremna za pokretanje sopstvene 6G mreže, saopštilo je Korejsko ministarstvo za nauku, informacije i komunikacijsku tehnologiju.

“Pokrenućemo svoju 6G mrežu korišćenjem vrhunske tehnologije, naprednih mobilnih mreža sledeće generacije baziranih na softveru i jačanjem mreža lanca dobavljača.”

6G mreža

“Virtuelno sa stvarnošću ujediniće upravo 6G mreža,” istakao je Zhang Yongtao, zamenik generalnog menadžera Ericsson China Technology Departmenta. Prema njegovim rečima 6G mreža preneće holografsku komunikaciju iz naučne fantastike u stvarnost.

Planovi

U toku je studija izvodljivosti koja istražuje 6G tehnologiju, a vrednost ovog projekta je nešto više od 482 miliona dolara. Kako bi se podržavala pomenuta mreža, vlada Južne Koreje planira da ojača lanac snabdevanja i da podstakne lokalne kompanije da proizvode komponente, materijale i opremu za razvoj 6G mreže. Kako navode, želja je da se o 6G tehnologiji i njenom uvođenju preduhitri ostatak sveta.

Četvrtu najveću ekonomiju Južna Koreja ima u Aziji i poseduje 25,9% 5G patenata iz 2 022. godine, dok Kina ima 26,8%. Očekivanja južnokorejske vlade da će preći 30% ili više 6G patenata.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *